Floriworld is open!

Floriworld is open!

Yes, deze maand was het eindelijk zo ver! FloriWorld is open! Wat was dit een leuk project om aan te werken! Floriworld is een nieuw experience center in Aalsmeer helemaal gericht op bloemen en de bloemenveiling. deFine heeft de interactieve techniek en software in dit project geleverd.

Welkom Tom

Welkom Tom

deFine heeft er weer een topper bij! Tom heeft net zijn stage bij ons afgerond, maar we willen hem niet kwijt! Per juli 2020 komt hij officieel het team verstreken als Netwerk and Security Engineer! Welkom bij het team Tom!

Welkom aan boord Ruben!

Welkom aan boord Ruben!

De afgelopen jaren hebben we regelmatig samengewerkt met Digitectuur (Alex Talsma) aan projecten voor het Afsluitdijk Wadden Center & Gemeente Sudwest Fryslan. De samenwerking verliep zo goed dat we leuk nieuws hebben! We gaan onze samenwerking versterken! Tipje van de sluier? .. samen verder met Narrowcasting .. samen producten ontwikkelen .. samen verder ontwikkelen aan 2Discover In het kader van deze samenwerking komt Ruben van Vliet (voorheen werkzaam bij Digitectuur) bij ons werken!

Start werkzaamheden FloriWorld!

Start werkzaamheden FloriWorld!

deFine is van start gegaan met de werkzaamheden op locatie van het project FloriWorld. Een groot bezoekerscentrum in Aalsmeer die is toegewijd aan één van Nederlands bekendste exportproducten: Bloemen! Na een half jaar voorbereiding zijn we begonnen met het monteren van de projectorbeugels en bekabeling in de experience. In dit project gaan o.a. Epson laserprojectoren van 6000 t/m 12 000 lumen en een groot aantal LG monitoren van 43 tot wel 98 inch.

Onderhoud bij Museum de Bastei

Onderhoud bij Museum de Bastei

Ook service achteraf is deFine! De techniek in een tentoonstelling moet het natuurlijk goed blijven doen! Daarom kunnen wij bijvoorbeeld vanaf afstand meten hoeveel branduren een beamerlamp heeft gemaakt. Zo hebben we preventief beamerlampen vervangen zodat er nagenoeg geen downtime is.

GRID Grafisch Museum Groningen

GRID Grafisch Museum Groningen

Wie kent hem niet, de Bosatlas! Iedereen heeft er wel eens mee gewerkt op school. In opdracht van 212Fahrenheit ontwikkelde we een aantal opstellingen voor de tentoonstelling ‘De Kunst Van Het Weglaten’ in het GRID Grafisch Museum Groningen.

Zingali luidsprekerdemo

Zingali luidsprekerdemo

Op de ISE2019 beurs in Amsterdam hebben we een luidsprekerfabrikant leren kennen uit Italië. Zij maken speciale hornluidsprekers geschikt voor vaste installaties. Het ontwerp is innovatief en het geluid van studiokwaliteit. De Nederlandse vertegenwoordiger stelde voor een demonstratie te geven bij ons in de werkplaats en daar konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Deze set bestaat uit een dual 8 inch mid-high luidspreker en twee subwoofers met elk vier keer 10 inch woofers.

Sketchup pro 2019

Sketchup pro 2019

deFine heeft geïnvesteerd in het nieuwe Skecthup Pro abonnement. Zo kunnen we gedetailleerde plannen ontvangen van de locaties waar we werken. In de aangeleverde bouwtekeningen plaatsen wij in 3d de plekken van de schermen en projectoren die wij monteren. De nieuwe Sketchup is snel en ondersteund nog meer bestandsformaten. Kortom de juiste tool om met onze opdrachtgevers en partners samen te werken.

Theater zonder blabla

Theater zonder blabla

Voor artiest Martin Forget hebben we een interactief decorstuk gemaakt: Een eigenzinnige tafel. Met deze tafel voert Martin de voorstelling “Resto La Table” op. DeFine vernieuwde de elektronica en schreef de software om de tafel autonoom door het programma te laten lopen. Zo kan Martin (met zijn tafel) de show zelf uitvoeren. Met een afstandsbediening is de tafel ook te handmatig te besturen. Mevrouw, mijnheer, van harte welkom in RESTO LA TABLE! http://theaterzonderblabla.nl/

Educatief speelhuisje Kerkrade

Educatief speelhuisje Kerkrade

In de werkplaats van Studio Bijt wordt momenteel dit speelhuisje opgebouwd. Samen met Digitectuur ontwikkelen we dit speelhuisje waar kinderen educatieve filmpjes kunnen bekijken.

De belevingsstoelen zijn bijna af!

De belevingsstoelen zijn bijna af!

Samen met Digitectuur en Studio Bijt ontwikkelen we een belevingsstoel voor in een project in Kerkrade. Hier in onze werkplaats zie je de opbouw van de stoelen waar IPads en luidsprekers in de stoelen worden gebouwd. Bezoekers kunnen straks luisterboeken beluisteren in deze stoelen.

Nieuw: Afsluitdijk Wadden Center

Nieuw: Afsluitdijk Wadden Center

We werken aan een leuk nieuw project! De Afsluitdijk Wadden Center. Dit een een attractie om bezoekers het verhaal van de dijk te laten beleven met spectaculaire interactieve opstellingen. Foto: deafsluitdijk.nl

Welkom bij deFine!

Welkom bij deFine!

We heten stagaires Frank en Hugo van harte Welkom bij het Define team! Frank en Hugo komen werken aan een aantal leuke interactieve spellen.

Welkom bij deFine Chris!

Welkom bij deFine Chris!

Wanneer je naar deFine belt heb je een zeer grote kans dat je Chris aan de telefoon krijgt! Chris komt namelijk ons team versterken als service engineer. Welkom bij deFine Chris!

Daar staan we dan

Daar staan we dan

Samen met een aantal andere leuke bedrijven bij ons in de buurt staan we op de promotiedagen in Groningen! Dit is onze stand.

Nieuwe programmeur

Nieuwe programmeur

Afgelopen half jaar heeft Mike zijn stage succesvol afgerond. Hij heeft gewerkt aan een nieuw product voor de audiobranche. Door een software matrix te bouwen heeft hij laten zien dat we digitale audio kunnen schakelen, mixen en versturen over het netwerk. Dit product heet MondeF en maakt gebruik van het Dante protocol voor het versturen en ontvangen van audio. Mike heeft zijn opleiding succesvol afgerond en is nu aan de slag als Junior Software Engineer bij deFine. Welkom Mike!

Promotiedagen 2017

Promotiedagen 2017

We staan op dinsdag 7 & woensdag 8 november 2017 op de promotiedagen in de MartiniPlaza in Groningen. Kom gezellig langs op onze stand #6033 (netwerkstand van VBGW)

Welkom bij deFine Jorn!

Welkom bij deFine Jorn!

Jorn komt nu officieel het deFine team versterken. Hij gaat de elektrotechniek in exposities verzorgen. Welkom bij deFine Jorn!

Grote projecties

Grote projecties

Een meterslange projectie zorgt dat je helemaal in een verhaal wordt meegenomen! Vraag deFine naar de mogelijkheden.

We gaan uitbreiden!

We gaan uitbreiden!

We krijgen nieuwe mensen in ons team, en we breiden ons kantoor uit! Dubbel zoveel ruimte!

Bijzondere techniek

Bijzondere techniek

We zijn momenteel bezig met een heel bijzondere techniek. We hebben een doorzichtig scherm waar een film op getoond wordt. Alles wat wit is in de film is doorzichtig op het scherm. Op die manier kun je de objecten die achter het scherm staan zien!

Behind the scenes

Behind the scenes

Even een kijkje achter de schermen! Voor een leuk project hebben we panelen laten drukken. Nu worden ze gefreesd zodat wij er touchscreens, computers en speakers in kunnen bouwen!

Blauwestad

Blauwestad

Even een terugblik op het project Blauwestad. We hebben hier een interactief oplaadpunt gemaakt met een touchscherm. Hier kan de mobiele telefoon worden opgeladen, de elektrische fiets en er kan informatie over de omgeving getoond worden.

Weer van start met een leuk project

Weer van start met een leuk project

We zijn weer van start met een leuk project. In Kerkrade deze keer. Binnenkort komen meer achter de schermen foto's van hoe dit project verloopt!

Infopanelen met touchscreens!

Infopanelen met touchscreens!

De vormgeving is af, nu kan de productie beginnen! We maken momenteel een informatieve wand met een touchscreen.

Natuurhistorisch Rotterdam

Natuurhistorisch Rotterdam

Een leuk project dat we hebben mogen doen is het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. We hebben gewerkt aan een leuke tentoonstelling 'Pure Veerkracht'. Alles over hoe dieren en planten hun weg vinden in de stad. Klik op de link voor meer info!

Feestelijke ingebruikname zuil

Feestelijke ingebruikname zuil

Op 16 juni 2017 was de officiële ingebruikname van de interactieve zuil waar we de afgelopen maanden aan hebben gewerkt. Toeristen kunnen bij deze zuil in de Blauwestad hun fietsen en telefoons opladen. De energie komt van zonnepanelen die verwerkt zijn in het fietspad.

Narrowcasting Thai Jasmine

Narrowcasting Thai Jasmine

Wat een leuk project! We zijn erg blij met het eindresultaat. We hebben Narrowcastingschermen opgehangen bij Thai Jasmine, een leuk restaurant in het centrum van Groningen. Naast de prijzen van de gerechten draait er o.a. ook een leuke film met Thaise beelden.

Leerspellen op een touchscreen

Leerspellen op een touchscreen

Met een touchscreen kun je alle kanten op, voor alle doelgroepen! Je kunt foto's laten zien en de bezoeker meer vertellen over een onderwerp in een tekst. Kinderen doen vaak liever iets actiefs. Zo hebben we in het project ' De Drie Waarden' waar we informatiezuilen plaatsten in drie streekmusea in de omgeving van Rotterdam, een leuk plaatjes spel toegevoegd.

MuseumBeheer krijgt Bibliotheek

MuseumBeheer krijgt Bibliotheek

We hebben geruime tijd gewerkt aan een nieuwe softwaremodule voor MuseumBeheer waarmee media – zoals foto’s, films en teksten - van museale objecten kunnen worden beheerd. Met deze Bibliotheek kunnen musea eenvoudig samenwerken in digitale collecties en deze onderling delen als verdieping bij de objecten in hun tentoonstelling. Bezoekers kunnen die informatie perfect raadplegen met onze StoryTeller.

Videoclips op AutoShanghai 2017

Videoclips op AutoShanghai 2017

deFine heeft voor de introductie van de Skoda Vision-E op de AutoShanghai 2017 een systeem gemaakt waarmee het mogelijk is om automatisch een videoclip te maken. Een systeem met 4 HDTV camera’s dat zonder bediening een opname kan maken en in de juiste volgorde kan monteren samen met ‘stock materiaal’ tot een flitsende clip met een vooraf ingestelde tijdsduur. Een projectpartner was verantwoordelijk voor het automatisch online zetten van deze clips zodat de bezoekers ze daar konden downloaden.

deFine leverancier Narrowcasting

deFine leverancier Narrowcasting

deFine is leverancier van Narrowcasting. We hebben zo'n honderd vestigingen door het hele land. Met Narrowcasting kunt u uw klanten voorzien van informatie zoals, productaanbiedingen, het weer, NS vertrektijden, menukaarten en nog veel meer!

Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen

We zijn met een heel leuk project bezig voor de provincie Groningen. We maken de hardware en zuil voor een interactief fiets oplaadpunt. Bij dit oplaadpunt kun je ook omgevingsinformatie vinden.

3D printen

3D printen

Bij deFine hebben we ook een 3D printer staan. We gebruiken deze machine om onderdelen te maken die niet te bestellen zijn.

Feestelijke opening infopunt

Feestelijke opening infopunt

In Loppersum is deze week de nieuwe informatiewand op feestelijke wijze geopend. Toeristen kunnen bij dit informatiepunt terecht voor informatie over de omgeving.

Nieuwe stagiaire bij deFine

Nieuwe stagiaire bij deFine

Een mooi moment, Jorn Claassens teken zijn contract bij deFine voor zijn afstudeeropdracht. “Ik ontwikkeling een gateway voor beheer van draadloze sensoren en actuatoren. Hiermee kan de techniek in een museum beter reageren op het gedrag van mensen. “ Welkom bij deFine Jorn!

Museumtip: Het Natuurhistorisch

Museumtip: Het Natuurhistorisch

Het Natuurhistorisch Rotterdam is een leuk museum met bijzondere aandacht voor de natuur en natuurhistorie. deFine heeft meegewerkt aan de tentoonstelling Pure Veerkracht, een tentoonstelling over hoe dieren hun plek vinden in de stad. Kijk voor openingstijden en prijzen op hetnatuurhistorisch.nl

Leuk weetje: 3D printen

Leuk weetje: 3D printen

Wanneer we bij define niet de juiste componenten kunnen inkopen gaan we deze 3D printen.

LEGO racebaan

LEGO racebaan

We hebben weer een leuk project opgeleverd: een LEGO racebaan. Voor de Magneet, het Sciencecentrum van de Hanzehogeschool in Groningen heeft deFine een LEGO ‘doe-station’ gebouwd. Basisschoolkinderen krijgen hiermee meer begrip voor energievraagstukken en belangstelling voor technische vakken. Dit door deFine ontworpen LEGO doe-station leert kinderen op aantrekkelijke wijze meer over kinetische energie.

Product: FlyCycle

Product: FlyCycle

FlyCycle (interactieve fiets) Vlieg over een gebied, ontdek en ga op avontuur Met de FlyCycle kan een vliegreis worden gemaakt met behulp van Google Earth. Bezoekers worden uitgenodigd om uw omgeving te ontdekken. Een levensechte belevenis, zeker als een grote monitor of een projectiescherm wordt gebruikt. Daarop wordt niet alleen de Google Earth omgeving getoond maar ook de vliegtuiginstrumenten, de spelresultaten of omgevingsinformatie.

 

deFine magazine

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. Ons hart gaat sneller kloppen als we iets unieks en vernieuwend kunnen maken. Geen idee is ons te gek. We hebben zeer veel technische kennis en ervaring in de IT-branche. Zowel op hardware- als softwaregebied. Juist de combinatie tussen de twee maakt ons sterk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2021