Horrormachines voor Europapark in Rust - Duitsland 

Voor het Halloween thema heeft deFine, in opdracht van Jora Entertainment, machines ontwikkeld die onderdeel zijn van een geheimzinnig spel. De bezoekers worden door de butler van de onlangs overleden milardair uitgenodigd in een groot afgelegen huis. Hij laat de bezoekers spelletjes spelen voor zijn persoonlijk vermaak. En dat zijn bepaald geen gangbare spelletjes. Hij kijkt niet op een leven meer of minder.

De opdrachtgever wil zoveel mogelijk spanning in het spel brengen, natuurlijk zonder de bezoekers echt in gevaar te brengen. deFine heeft hiervoor draaiwielstations ontwikkeld waaraan hele teams moeten draaien om het leven van één van hun teamgenoten te kunnen redden.  

Deze zeven draaiwielstations zijn grotendeels van hout gemaakt en gethematiseerd alsof het oude gietijzeren machines zijn die in een verlaten fabriekshal staan. De draaiweerstand van de wielen – op zware stalen assen met stevige lagers - kan door de ‘sadistische butler’ op afstand worden ingesteld. Sensoren in de machines laten hem weten hoeveel inspanning de spelers leveren om de wielen te laten draaien. En zoals te verwachten is, zal hij het de spelers moeilijk willen maken zodat ze nog harder moeten werken om hun teamgenoot te redden. Ze weten niet dat de sadist aan de hand van de sensorinfo realtime kan bepalen hoeveel remkracht hij op de individuele stations toepast om zo de opdracht onmogelijk te maken. Een nachtmerrie voor de deelnemers en doodsangsten voor hun teamgenoot.


Voor deFine was niet alleen de meet- en regeltechniek, de programmatuur en de elektronica een uitdaging maar ook de stevigheid van de gehele constructie. Want ook nadat er duizenden sterke kerels aan hebben gedraaid wil de butler nog steeds de regie houden. Met dank aan en lof voor onze projectpartners is inmiddels gebleken dat alles perfect draait.  

Tags: Sensoren, softwareontwikkeling, Arduino, regelpaneel, ZigBee

Credits: Thema en thematisering: Jora Entertainment, Houtwerk: OpMaat3D, IJzerwerk: Sebens Metaal 

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. We leveren hardware en software, maar bovenal denken we met u mee hoe uw verhaal vertelt kan worden. Als u vragen heeft over techniek in uw museum, winkel of ander bedrijf neem dan contact op, wij helpen u graag verder. 

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2020