LEGO doe-station voor Sciencecentrum De Magneet in Groningen

Sciencecentrum De Magneet, onderdeel van de Pabo van de Hanzehogeschool in Groningen, is een aantrekkelijke omgeving om basisschoolkinderen op avontuurlijke wijze te betrekken bij lessen over Wetenschap en Techniek. In groepjes kunnen ze opdrachten uitvoeren rondom energievraagstukken, het centrale thema op dit moment.

Na ook de eerdere stations te hebben ontwikkeld heeft deFine nu een LEGO racebaan mogen maken compleet met een fotofinish en tijdsregistratie om daarmee de kinetische energie te visualiseren en te beleven.

 

Iedere deelnemer kan zelf een LEGO auto samenstellen waarbij gewicht en wielgrootte kan worden gekozen evenals de starthoogte op de hellingbaan. Zo kan worden onderzocht welke invloed deze variabelen hebben op de prestaties.

De auto kan op de hellingbaan achter een valhek worden geplaatst. Een computer in combinatie met specifiek hiervoor ontwikkelde software regelt een gelijktijdige start en doet een nauwkeurige tijdmeting meting met behulp van autoherkenning en een fotofinish.

 

De uitslagen worden op aantrekkelijke wijze grafisch getoond in het energielandschap op de 8 meter brede videowall projectie waarop ook de prestatie van de andere energiestations zijn te vinden in combinatie met de teamresultaten.

Het station kan helemaal worden bediend met een duidelijke gebruikersinterface op een touchscreen die in het meubel is geïntegreerd.

Naast het technisch ontwerp heeft deFine ook het creatieve ontwerp voor haar rekening genomen. Waaronder een fraai meubel, de verlichte pijlen in het wegdek tijdens de race, de tribune met een enthousiaste menigte, een finishpoort, een bedientableau met grafische interface en weergave van de scores in het energielandschap.

Zo is techniek en wetenschap aanschouwelijk gemaakt.

 

 

LEGO is een geregistreerd merk van de LEGO Group.

Arduino, software, interactief, I/O-box, mediaspeler, videowall, camera, fotofinish,

Houtwerk: Wienke Interieur Maatwerk en Meer

Show More

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. We leveren hardware en software, maar bovenal denken we met u mee hoe uw verhaal verteld kan worden. Als u vragen heeft over techniek in uw museum, winkel of ander bedrijf neem dan contact op, wij helpen u graag verder. 

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2020