Paleis Het Loo Apeldoorn

In de westvleugel van Paleis Het Loo wordt het verhaal verteld van de geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden. Dit gebeurt in diverse ruimten met een verschillende aanpak. De bezoeker loopt van scene naar scene en beleeft het leven aan het hof in de 19e eeuw.

Om de bezoeker op diverse manieren hun kennis te testen over de verschillende koningen die Nederland hebben opgebouwd is er een ‘sollicitatie’quiz. De uitslag van de quiz laat zien of je over voldoende kennis beschikt om een dag te helpen in het paleis. Een interactieve tafel laat jou, als lid van de hofhouding, weten of de tafel juist gedekt is voor het hooggeëerde bezoek dat komt. Sensoren zorgen er voor dat je via een beeldscherm kunt zien of de gekozen voorwerpen op de juiste plek staan. Met een greenscreen kun je een foto maken met de rekwisieten en waan je je in de wereld van prinsen en prinsessen. Natuurlijk is er ook veel beeldmateriaal om te bekijken. En er zijn interactieve zuilen (storytellers) waarop foto’s te zien zijn, of tijdslijnen en filmpjes.

Tags: greenscreen, storyteller, informatiezuil, quiz, interactieve tafel, sensoren

 

Credits: Flux Projects, DiColore, Marcel Hectors, Bardet Ontwerp,
Brandwacht en Meijer, Lichtpunt en MAV Techniek

Show More

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. We leveren hardware en software, maar bovenal denken we met u mee hoe uw verhaal vertelt kan worden. Als u vragen heeft over techniek in uw museum, winkel of ander bedrijf neem dan contact op, wij helpen u graag verder. 

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2020