Projecten

 
Afsluitdijk Wadden Center 

In het Afsluitdijk Wadden Center bevindt zich een interactieve beleef-expositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Wil je met droge voeten het wad ervaren? Ontdek het in de expositie

 Narrowcasting, beeldscherm, menuboarding

 
Multifunctionele bank STOPcontact in Blauwestad.

Een oplaadpunt met zonnecellen verwerkt in het fietspad, zeezoutaccu’s, een interactief informatiescherm en een bank voor fietsers in Blauwestad, gemeente Oldambt.

MuseumBeheer, Bibliotheek, interactieve monitor, touchscreen

Menuboarding voor Thai Jasmine  

Thai Jasmine is een populair restaurant in het centrum van Groningen. Om hun menukaart te tonen, en het verhaal te vertellen van het restaurant hebben ze gekozen voor Narrowcasting.

 Narrowcasting, beeldscherm, menuboarding

 
Lego in Sciencecentrum van Hanzehogeschool  

Voor de Magneet, het Sciencecentrum van de Hanzehogeschool in Groningen heeft deFine een LEGO ‘doe-station’ gebouwd. Basisschoolkinderen krijgen hiermee meer begrip voor energievraagstukken en belangstelling voor technische vakken. Dit door deFine ontworpen LEGO doe-station leert kinderen op aantrekkelijke wijze meer over kinetische energie.

Arduino, software, interactief, I/O-box, mediaspeler, videowall, camera, fotofinish,

 
Informatie Wand Provincie Groningen  

In opdracht van Marketing Groningen en Top van Groningen hebben we de eerste van een reeks nieuwe informatiepunten voor toerisme opgeleverd in Loppersum. Een moderne en in het oog springende opstelling met een interactieve monitor die is geplaatst in een levensgrote fotowand. Naast de digitaal op te vragen informatie is er ook ruimte voor papieren brochures.

touchscreen, luidsprekers, software

 
StoryTellers en Bibliotheek voor drie steekmusea Zuid-Holland 

Drie musea in Zuid-Holland zijn gaan samenwerken onder de naam “Drie Waarden” en maken voor het ontsluiten van hun digitale collecties gebruik van een mooie combinatie van producten van deFine. Er zijn  StoryTellers geplaatst die vooral tot hun recht komen met MuseumBeheer en de nieuwe Bibliotheek van deFine. Erg informatief voor de bezoekers en eenvoudig in beheer voor de conservators.

StoryTeller, MuseumBeheer, Bibliotheek, interactieve monitor / zuil

 
 
Informatiecentrum dijkverbetering Eemshaven - Delfzijl  

In december 2016 is gestart met de verbetering van de dijk tussen de Eemshaven en Delfzijl. Dit is de eerste in een rij van verbeteringsprojecten langs de Nederlandse kust. Hiervoor is een informatiecentrum ingericht met interactieve monitoren en een maquette die met behulp van LED lampjes de voortgang laat zien.

StoryTeller, interactieve monitoren, presentatiemonitor, MuseumBeheer, maquette.

Horror voor Duitse pretpark bezoekers  

Halloween is een belangrijk jaarlijks terugkerend thema in pretparken. Voor een van de  grootste pretparken van Europa heeft deFine, in opdracht van Jora Entertainment, horror machines ontwikkeld en geproduceerd. Deze machines zijn een belangrijk onderdeel van een geheimzinnig spel. Naar verwachting zullen circa 60.000 bezoekers dit spel spelen, verdeeld over twee seizoenen. Een flinke uitdaging want het gaat er ruw tekeer. 

Sensoren, softwareontwikkeling, Arduino, regelpaneel, ZigBee

 
 
Boomcomputers in klimbos Apeldoorn

In opdracht van- en in samenwerking met SpringLab heeft deFine spelcomputers ontwikkeld die onderdeel uitmaken van een teamspel in een klimbos in Apeldoorn. Een project met veel uitdagingen, al was het alleen al omdat de bomen in Apeldoorn niet zijn voorzien van een stopcontact.

Arduino, ZigBee, softwareontwikkeling

Nijntje Museum Utrecht  

​​Het Nijntje Museum, onderdeel van het Centraal Museum, is een wereld voor peuters en kleuters. In dit museum kunnen kinderen de wereld ontdekken en beleven. Bijvoorbeeld door een papagaai te leren praten, of door zelf (virtueel) auto te rijden. Dit maakt het Nijntje Museum een Beleef Museum, met tientallen ‘doe’elementen.

sensoren, monitoren, verlichting, players, microfoons, luidsprekers, viewmaster, RFID reader, draaischijf, interactief

 
 
Waterlinie Museum Bunnik  

​​In het Waterliniemuseum Fort bij Vechten kun je alles ontdekken over de inzet van water bij de verdediging van Nederland. Je wordt meegenomen naar verschillende avonturen uit verschillende tijden. En je kunt zelf ervaren hoe deze verdediging werkt.  
De techniek voor Sterk Water is ontwikkeld en geleverd door deFine-it.  
Een Award winnende  interactieve verkenning over de geschiedenis van de Nederlandse Waterlinie. Volgens de jury is het een goede combinatie van virtueel en fysiek met verleidelijke ideeën

virtual reality, VR, 3d brillen, simulator, gametafel, RFID, projectie, educatie, soft-edge

Museum Vlaardingen   

Museum Vlaardingen vertelt het verhaal van 5000 jaar leven in de delta van Rijn en Maas. U krijgt er een kijkje in het leven van de Vlaardingers en andere deltabewoners. Zowel in het verleden als langs het heden naar de toekomst. Jawel, de toekomst. De bezoeker kan plaats nemen in de discussie ‘Hoe de stad leefbaar te houden voor de toekomst’, met de techniek van deFine.

StoryTeller, sensoren, bezoekersaantallen, volume, beeld, geluid, systemen

 
 
Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam  

​​De interactieve tentoonstelling "Pure Veerkracht" is gericht op kinderen en gaat over de natuur in de stad. deFine heeft de techniek geleverd voor de speurtocht door het museum. De kinderen worden meegenomen in een avontuur vol van ontdekkingen over de, vaak verborgen, natuur in hun woonomgeving. Een tocht vol met spel elementen en spanning. 

RFID, sensoren, monitoren, knoppen 

Revisie Magneet Hanzehogecshool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen heeft een Experience Centre genaamd de Magneet. Pabo studenten leren hier lesgeven en basisschoolkinderen kunnen hier leuke spellen doen waarmee ze leren over natuurkunde en hun omgeving. deFine is vanaf het begin af aan betrokken geweest bij dit project. Nu, na 7 jaar, hebben stations geupdate en hebben we nieuwe stationnen gemaakt.

spelstation, besturingscomputer, energie, apparaat, windmolen, zonnepaneel, waterrad, interactief

 
 
NEMO Science Museum 
Amsterdam  

NEMO is een modern technologiemuseum in Amsterdam gebouwd op de fundamenten van de IJ-tunnel. NEMO is een onderdeel van de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. De bezoeker kan zelf experimenten doen over wetenschappelijke en technische ontwikkelingen op het gebied van natuurkunde, scheikunde, informatietechnologie, biologie en gedragswetenschappen. deFine heeft voor enkele onderdelen de technologie ontwikkeld.

spelstation, besturingscomputer, energie, apparaat, windmolen, zonnepaneel, waterrad, interactief

Paleis Het Loo Apeldoorn

Paleis Het Loo is, na 300 jaar bewoond te zijn door de Oranjes, grondig gerenoveerd en opengesteld voor publiek. In 2015 is de multimediale tentoonstelling “Wij Willem” gerealiseerd waarmee het verhaal wordt verteld welke rol Willem I, II en III hebben gespeeld bij de totstandkoming van de monarchie in Nederland en hoe zij leefden.

greenscreen, storyteller, informatiezuil, quiz, interactieve tafel, sensoren

 
Apenheul Apeldoorn

De Apenheul is en een prachtig groen dierenpark waar jaarlijks ± 500.000 bezoekers komen. Het park bestaat sinds 1971 en opgericht door Wim Mager. Wat als hobby begon is uitgegroeid tot een park met 34 apensoorten. Maar ook apen in het wild worden gesteund door de organisatie van dit park.

Hembrugmuseum Zaandam

 

Museum

Het hembrugmuseum is een museum met informatie over de rijke 324 jaar oude geschiedenis van de Artillerie Inrichtingen van 1679 – 2003. De missie is het vastleggen van herinneringen. Hiervoor gebruien ze moderne technieken in een sfeervol decor.

Tip Zuidlaren

 

Tourist information

In de gezellige Coffea Bar in Zuidlaren heeft het informatiepunt TIP Zuidlaren een plekje gekregen. Dit informatiepunt voorziet bezoekers van informatie over Zuidlaren & omstreken en wandel- en fietsroutes.

Olijslager ​​

 

Software

DeFine maakt hier gebruik van het softwarepakket Narrowcasting online. Verschillende vestigingen kunnen templates delen, maar ook individuele aanbiedingen of nieuwsberichten tonen. De templates kunnen overal ter wereld aangepast worden. 

Simonis verf  

​​

10 vestigingen met beeldschermreclame

Om klanten te informeren heeft Simonis Verf in verschillende vestigingen beeldschermen met informatie hangen.

Felix van der Putten

 

10 vestigingen met beeldschermreclame

Om klanten te informeren heeft Felix van der Putten Verf in verschillende vestigingen beeldschermen met informatie hangen.

 

Weerbericht template

Er zijn verschillende templates op het gebied van weer beschikbaar. In het geval van deze verfgroothandels kunnen schilders kijken of het geschikt schilderweer is.

Touchscreen Wessel Gansfortcollege​​

 

Informatie voorziening

Het Wessel Gansfort zocht een plek om berichten, ziekmeldingen en roosterwijzigingen aan leeringen te laten zien.

Lichtkrant Ebbingekwartier Groningen

​​
Ebbingekwartier Groningen

Het Ebbingekwartier in Groningen is een levendig gebied aan de rand van het centrum. In dit gebied worden festivals gehouden, vinden leuke markten plaats, er is horeca en woongelegenheid. 

 

Groningen bereikbaar

​​
Groningen bereikbaar

In en rond de stad Groningen staan de komende jaren grote en langdurige werkzaamheden gepland aan wegen en rails. Afstemming en coördinatie van die projecten en werkzaamheden is de komende jaren van ongekend belang. Daarom is de samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar in het leven geroepen en presenteren ze zich met een stand op de promotiedagen in Groningen.

 

Windlab  Eneco 

​​
Windlab

Bij Het Windlab van Eneco hebben ze als doel om de kennis van duurzame energie op inspirerende wijze te delen met leerlingen van basisscholen. Daarom hebben ze een kar laten maken waarmee ze langs scholen gaan. In de kar staat een fiets waarmee je zelf kunt testen hoeveel energie je kunt opwekken. 

Bespaarmaquette
Feenstra

Feenstra heeft een breed scala aan kennis in huis. Isolatie, verwarmen en beveiligen, alles om een huis comfortabel en veilig te maken.

 

De Laatste Pijp
Laatste Pijp

Het Ebbingekwartier is een gebied in Groningen met een rijke industriële geschiedenis. Veel daarvan is verwijderd maar één fabriekspijp staat er nog: De Laatste Pijp. Op deze pijp zijn LED lichten gemonteerd waar kunstprojecten en commerciële projecten mee worden gedaan. De LED lampen worden op interactieve manier aangestuurd.

Provincie Groningen​​

Nieuw kantoor Omgevingsdienst Groningen

De Omgevingsdienst Groningen voert taken uit voor de Groninger gemeenten en de provincie op het gebied van milieu, bouwen en wonen. Communicatie is heel belangrijk binnen dit kantoor, zowel intern naar de medewerkers als extern naar bezoekers.

Railinfa
Bedrijf

Railinfra Solutions is een groeiend ingenieursbureau werkzaam op het gebied van de spoorse mobiliteit, infrastructuur, ruimtelijke inrichting en light- en heavy rail. Gevestigd in Utrecht, behoort Railinfra Solutions tot de top drie van multidisciplinaire spoor-ingenieursbureaus in Nederland.

Gemaal Wapenveld

 

Bezoekerscentrum

In Wapenveld staat een bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat. Hier worden mensen van binnen en buiten de streek geinformeerd over alle veranderingen in het gebied.

Beursstand EBN  

 

EBN en TNO beursstand

Voor een beurs in Londen heeft deFine verschillende hardware geleverd waarmee klanten geinformeerd kunnen worden.

 

 

Quiz Gemeente Groningen 

​​
Beursstand Bedrijfscontactdagen Groningen

De Bedrijfscontactdagen in Groningen is een beurs ter bevordering van de handel in Groningen en omstreken. Bedrijven kunnen zich laten zien en leggen contacten. Natuurlijk was de gemeente Groningen hier ook aanwezig.

 

Qu3 Noorderzon
Qu3 Groningen

De Qu3 is een tijdelijk gebouw vol leerzame opstellingen. Deze opstellingen zoeken allemaal het raakvlak op tussen cultuur en wetenschap. Op het populaire festival Noorderzon kunnen bezoekers de Qu3 betreden en leren ze op speelse wijze over wetenschap.

Magneet Hanzehogeschool Groningen
Magneet

De magneet is een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen. Pabo studenten leren basisschoolkinderen leuke natuurkundige dingen.

 

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. We leveren hardware en software, maar bovenal denken we met u mee hoe uw verhaal vertelt kan worden. Als u vragen heeft over techniek in uw museum, winkel of ander bedrijf neem dan contact op, wij helpen u graag verder. 

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2020