Waterliniemuseum

Waterlinie Museum Bunnik   ​​In het Waterliniemuseum Fort bij Vechten kun je alles ontdekken over de inzet van water bij de verdediging van Nederland. Je wordt meegenomen naar verschillende avonturen uit verschillende tijden. En je kunt zelf ervaren hoe deze verdediging werkt.   De techniek voor Sterk Water is ontwikkeld en geleverd door deFine-it.   Een Award winnende  interactieve verkenning over de geschiedenis van de Nederlandse Waterlinie. Volgens de jury is het een goede combinatie van virtueel en fysiek met verleidelijke ideeën

Waterliniemuseum

In dit familiemuseum wordt op een interactieve manier de geschiedenis vertoond van de Waterlinie. De bezoeker wordt meegenomen naar diverse avonturen uit verschillende tijden en kan zelf ervaren hoe deze waterlinie verdediging werkt.   DeFine heeft hiervoor diverse technieken ontwikkeld en geleverd waarmee de bezoeker op educatieve en inspirerende wijze kan ontdekken wat de geheimen zijn achter deze verdediging.


Een belangrijk onderdeel is MuseumBeheer, een beheeromgeving voor musea waarmee zowel de techniek (hardware & software) als de content (foto’s, teksten, geluiden en films) kan worden ingesteld en gecontroleerd. Met dit systeem, in combinatie met een polsbandje voor de bezoeker, kunnen automatische instellingen worden geactiveerd aan de hand van bijvoorbeeld postcode regio’s. Zo kunnen de mediaspelers op basis de RFID module (geavanceerde opvolger van de streepjescode) automatisch detecteren welke media moet worden afgespeeld. Want, of je binnen of buiten de verdedigingslinie woont bepaalt mede welke informatie wordt gegeven. Om deze gepersonaliseerde informatie te ontsluiten wordt mede gebruik gemaakt van drie projectoren in een soft-edge opstelling zodat er één heel breed en imposant beeld ontstaat.


Er zijn ook Virtual Reality (VR) opstellingen met behulp van Oculus Rift brillen en aanstuurbare bewegende stoelen die samen, als een simulator, voor duizelingwekkende en onvergetelijke ervaringen zorgen. Ook de moeite waard is de gametafel die is voorzien van koperen kranen. Deze kranen zijn verbonden met een computer en hiermee kan de waterlinie virtueel bediend worden. En tot slot, was het een feest om 12 oude DiaVox telefoons om te bouwen met moderne luidsprekers in de hoorn en mediaspelers die worden bediend met het numerieke toetsenbord.

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. We leveren hardware en software, maar bovenal denken we met u mee hoe uw verhaal verteld kan worden. Als u vragen heeft over techniek in uw museum, winkel of ander bedrijf neem dan contact op, wij helpen u graag verder. 

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2020