Sensoren

1/1

Sensoren =

interactie

Kan bestek interactief zijn? Jazeker! Alles kan interactief zijn met sensoren. Met sensoren meet je geluid, warmte, locatie en nog veel meer. Sensoren zijn reactie en interactie en kunnen bijdragen aan een unieke beleving.

Interactieve systemen, de ongekende mogelijkheden

Met sensoren komen verhalen tot leven. De opdrachtgevers van deFine zoeken mogelijkheden om hun verhaal kracht bij te zetten. Dit zijn vaak spellen en interactieve installaties voor musea en bezoekerscentra maar ook automatisering. Er is altijd een input of trigger nodig dat iets in werking zet (de output). Met het sensorplatform van deFine zijn flexibel in- en outputs te creëren.

 

Neem contact op voor uw mogelijkheden met sensoren.

Een unieke beleving

met sensoren

Met sensoren kun je een onvergetelijke interactieve ervaring creëren. Sensoren zijn de zintuigen van een computer. En samen met slimme software maakt het de computer 'bewust' van zijn omgeving zodat het daarop zelfstandig kan reageren. Hiermee zijn spectaculaire presentaties mogelijk.
Neem contact op voor meer informatie.

1/8

Interactieve tafel (RFID)

Op de afbeelding hieronder staan de interactieve tafelstukken van Paleis Het Loo in Apeldoorn voor de expositie ‘Wij Willem’. In alle tafelstukken zit een RFID tag verwerkt en onder de tafel zitten een tal van sensoren. In dit spel krijgen de kinderen de opdracht om de tafel te dekken volgens de regels van het staatsbanket. Op een groot touchscreen kijken twee digitale hofdames met mee en geven aanwijzingen.

Inzicht (omgeving)

De tentoonstelling „Pure Veerkracht; De stad is ook natuur” gaat het verhaal over de urban jungle. De vitrines zijn uitgeust met sensoren die de omgeving meten. Met het deFine sensorplatform wordt alle data via het netwerk naar een centrale server gestuurd waar de gegevens worden opgeslagen en verwerkt in grafieken.

Schakelen (beweging)

In de mobiele versie van het Eneco Windlab fietsen kinderen voor energie, windenergie! In de opstelling zitten verschillende sensoren verwerkt die de snelheid en kracht meten. Vier lampjes en een informatiescherm geven de windkracht en opgewekte energie aan. De grote elektrische ventilator zorgt voor de wind. Het sensorlatform is gecombineerd met een motorsturing om de windsnelheid te sturen.

Interactieve Maquette (RFID)

Hoe maak je duidelijk dat het isoleren van een huis invloed heeft op de rekening? Simpel, met een bespaarmaquette. Deze interactieve maquette is voorzien van RFID sensoren. De houten onderdelen zijn isolatiemateriaal en passen precies op het huisje. Een touchscreen applicatie berekend de besparing uit voor elk type huis. Plaats isolatie en tel uit je winst!

Energie Stations (Media)

De Magneet is het science center van Hanzehogeschool Groningen. In deze workshopruimte staan grote energiestations waar kinderen (en volwassen) experiementen met energie uitvoeren. Elk station heeft verschillende sensoren die onderling in contact staan met elkaar en een 8 meter brede videowall. De opdracht luidt om zoveel mogelijk energie op te wekken met je hele klas.

VU-meter (media)

De Laatste Pijp is een herkenningspunt van het Ebbingekwartier. Deze oude fabriekspijp is voorzien van 72 LED lampen en werd tijdens Eurosonic Noorderslag 2013 ingezet als VU-meter. De input kwam van de muziek van de 3FM-tent en met het deFine sensorplatform omgezet tot lichtsignalen. Het resultaat was een 40 meter hoog interactief object. 

F.A.Q

 

Wat is input?

Input is een elektronisch signaal dat een computer kan begrijpen. Een temperatuursensor zet bijvoorbeeld de temperatuur om in een elektronisch signaal en de computer weet dan hoe warm het is.

Wat is output?

Output is een actie die een computer kan ondernemen als een bepaalde input is bereikt. De computer kan bijvoorbeeld een ventilator aansturen op het moment dat het te warm is. 

Wat is een sensorplatform?

Het sensorplatform is de centrale plek waar alle inputs samenkomen en outputs worden aangestuurd. Dit platform kan eenvoudig zijn of honderden signalen tegelijk verwerken. Dit is afhankelijk van de complexteit van het sensornetwerk.

Ik zoek een oplossing die hier niet tussen staat. En nu?

Het sensorplatform van deFine is multifuctioneel en niet gebonden aan een bepaald probleem. Neem contact op en leg de uitdaging voor. Wij kijken graag naar de beste oplossing. 

Neem contact op voor meer informatie

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. We leveren hardware en software, maar bovenal denken we met u mee hoe uw verhaal verteld kan worden. Als u vragen heeft over techniek in uw museum, winkel of ander bedrijf neem dan contact op, wij helpen u graag verder. 

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2020