top of page

Beheer je expositie

PixiLab Blocks

Blocks is software voor musea en experience centers en deFine is nu ook leverancier en installateur van dit softwaresysteem in Nederland. Het systeem komt uit Zweden. Met Blocks kun je apparatuur en content beheren in je expositie. Het werkt met een centrale server waarmee je hardware zoals beeldschermen en projectoren etc. kunt koppelen. Op deze manier is de hardware en de content aan te sturen.

shape 1 website.png
blocks.png

Blocks features

Met Blocks kun je apparatuur en content beheren in je expositie. Het werkt met een lokale, centrale server waarmee je hardware zoals beeldschermen en projectoren etc. kunt koppelen. Je maakt spots aan, zoals een filmzaal of infozuil. Deze spots voorzie je van inhoud (blokken). Ook is het mogelijk om drukknoppen te gebruiken om content te starten.

Screenshot 2022-08-29 at 11.40.31.png

Lokaal beheerd

 

Blocks is gebaseerd op een lokale server die standalone draait in de Expo. Vanuit de server wordt alle content gestreamd naar alle schermen (spots). Het is mogelijk om via het internet de server te benaderen om zo controle te hebben op je tentoonstelling.

Screenshot 2022-08-29 at 11.40.31.png
Controle 

 

Door een scherm aan te wijzen als “controle spot” is het mogelijk om via het scherm de hele tentoonstelling aan te sturen. Dit kan lokaal voor een scherm zijn maar ook systeem breed.

Screenshot 2022-08-29 at 11.39.04.png
Veel mogelijkheden

 

Afbeeldingen & video’s tonen op TV's of via projecties, live streams tonen, 3D objecten, touchscreens, audio, licht, videowalls etc.

Screenshot 2022-08-29 at 11.38.53.png

Werkt ook met je mobiel

 

Je kunt ook mobiele apparaten beheren met Blocks. Zo kun je bijvoorbeeld een audio guide gebruiken.  Ook is het mogelijk om een mobiel te gebruiken voor personeel om de presentatie te beheren.

Screenshot 2022-08-29 at 11.40.56.png
Spots

 

Je maakt verschillende plekken aan in je expo, zoals een informatiezuil, filmzaal, TV-scherm of audiopunt. Vervolgens kun je deze 'spots' voorzien van inhoud en samen te laten werken.  

Screenshot 2022-08-29 at 11.41.08.png
Content 

 

Media is er in diverse vormen en maten om dit te tonen op een spot wordt er gebruik gemaakt van Blocks. Deze Blocks kunnen zelf opgemaakt worden met bijvoorbeeld een slideshow, live-stream, 3D object, webpagina, 360 graden video en nog veel meer.

De opbouw van Blocks

Met Blocks werk je vanuit een server (1). Vanuit de server heb je een bedraad netwerk (2) door je tentoonstelling. Dit netwerk leidt naar alle stations zoals TV-schermen, projectoren, touchschermen of mobiele apparaten.

Screenshot 2022-08-29 at 11.40.31.png
Screenshot 2022-08-29 at 11.39.04.png

Wat kan deFine voor u betekenen met Blocks?

deFine is uw Nerderlandse partner voor Blocks. Wij kunnen u begeleiden door het systeem te ontwerpen en in te regelen. Daarnaast zijn wij gecertificeerd om eigen toepassingen te realiseren die te gebruiken zijn in Blocks. Denk dan aan specifieke hardware waar een koppeling voor moet komen in Blocks de koppeling kunnen wij dan voor u maken.

bottom of page