top of page

Maatwerk station

Heb je een creatief technisch concept?

deFine denkt graag met je mee over de mogelijkheden. We bieden een vrijblijvende brainstormsessie aan om te onderzoeken hoe jouw idee tot leven kan worden gebracht. Daarin kijken we naar technische haalbaarheid, planning en budget.

Vertel je verhaal met een custom interactief station

Er zijn ontzettend veel fascinerende verhalen die een podium verdienen. Techniek biedt een geweldige mogelijkheid om verhalen op een interactieve en unieke manier te vertellen. Heb je een creatief technisch idee voor een museumstation en wil je weten of dit haalbaar is binnen jullie budget? deFine denkt graag mee,

De meerwaarde van een interactief station

Het creëren van een aantrekkelijk museumstation voegt grote waarde toe aan een expositie. Bezoekers hebben vaak hoge verwachtingen. Overal om ons heen is techniek te vinden en er is veel aanbod in vermaak. Als museum is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen meegaan in de tijd en authentiek te blijven aan het verhaal dat je wilt vertellen.

Een makkelijk te beheren museum station

Bij deFine zijn we al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in op maat gemaakte technologische oplossingen. We kijken niet alleen naar de uitvoering van het idee, maar ook naar het dagelijkse gebruik in het museum.

 

"Het station moet soepel functioneren en je wilt niet afhankelijk zijn van programmeurs om eenvoudige wijzigingen aan te brengen, zoals het aanpassen van een video of een tekstfragment."

Bekijk voorbeelden van custom stations

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor custom stations? We hebben al vele custom stations gerealiseerd. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden of kijk bij de projecten die we hebben gedaan.

Het Loo-14.jpg

Interactieve tafel bij Paleis Het Loo Apeldoorn

Een interactieve tafel & servieskast laat jou, als lid van de hofhouding, weten of de tafel juist gedekt is voor het hooggeëerde bezoek dat komt. Je moet de juiste borden, glazen en decoratie uitzoeken. Weet je niet welke optie je moet kiezen? Wees gerust, de servieskast is namelijk niet zomaar een servieskast! In de servieskast zit een scherm ingebouwd met daarop iemand die jou gaat helpen en je tips geeft.

Alle items op de tafel zijn voorzien van sensoren. Onder de tafel is een RFID-reader geplaatst. Wanneer je een item op deze plek neerzet kun je via het beeldscherm zien of de gekozen voorwerpen op de juiste plek staan en of het überhaupt het juiste item is.

LEGO Racebaan bij de Magneet Groningen

deFine heeft een LEGO racebaan gemaakt compleet met een fotofinish en tijdsregistratie om daarmee de kinetische energie te visualiseren en te beleven. Iedere deelnemer kan zelf een LEGO auto samenstellen waarbij gewicht en wielgrootte kan worden gekozen evenals de starthoogte op de hellingbaan. Zo kan worden onderzocht welke invloed deze variabelen hebben op de prestaties.

DSC_0219_magneet copy.jpg
OUR HOUSE BTC-4.jpg

DJ cursus meubel OUR HOUSE Amsterdam

Bij de DJ Speed Course krijgt de bezoeker een cursus DJ-en. Je neemt als bezoeker plaats achter een van de vier DJ-booths en meld jezelf aan. Op een scherm wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen om jouw DJ-talenten te ontdekken. Het DJ-panel dat de bezoeker gebruikt om dit spel te bedienen is helemaal custom made.

Meer informatie?

 

Ontdek de mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op! Klik op de onderstaande link, laat je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact op nemen.

bottom of page