top of page

Filmzaal museum / cinema

Een filmzaal is vaak erg geliefd door bezoekers in een museum. Een film kan ingezet worden aan het begin van een expo om de bezoeker mee te nemen in het verhaal, een introductie als het ware. Maar ook halverwege een expositie kan het fijn zijn voor de bezoeker om even te zitten en de film te bekijken. De film geeft veel context voor het totale verhaal van de expositie. 

 

Voor een museum cinema gebruiken we vaak projectoren om de film mee af te spelen. Gecombineerd met goede speakers voor het geluid en geautomatiseerde aansturing van de content heb je een mooie filmzaal die zeer populair is bij bezoekers. 

Ik wil graag vrijblijvend advies

Misschien weet je nog niet welke samenstelling het meest geschikt is voor jullie situatie. Wij geven je graag vrijblijvend advies over welke techniek bij jullie past

Samen te stellen naar jullie wensen

Breedte scherm

Audio

Extra opties

Software
Combineer deze hardware met ExpoControl 

Filmzaal bij het Waterliniemuseum

Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten biedt een unieke kans om alles te ontdekken over de inzet van water bij de verdediging van Nederland. Tijdens het bezoek beleef je op persoonlijke wijze hoe het was om de waterlinie te bouwen en leer je hoede verdediging werkte.

 

deFine heeft een filmzaal gemaakt voor het museum waar de bezoeker kan genieten van een interessante film over de waterlinie en hoe deze is opgebouwd. Deze film biedt extra context aan de tentoonstelling en fungeert als een rustpunt in het midden van de route. 

 

3 beamers

8 meter projectie

Surround sound

Kies zelf de breedte van je projectie

Surround sound en subwoofer

Extra opties toe te voegen

Door meerdere projecties aan elkaar te koppelen kun je een zo brede projectie maken als wenselijk is.

Combineer de film met goede audio, dit is essentieel voor de filmzaal

De filmzaal ervaring wordt compleet wanneer de ruimte ook wordt aangestuurd.

Het juiste aantal lumen voor de omgeving

Kies hoe breed de projectie is

Filmzaal voor musea en exposities

Welke apparatuur heb ik nodig voor de optimale kijkervaring in een cinema?

Een filmzaal in een museum vereist een zorgvuldig samengestelde set van apparatuur om de beste kijk- en luisterervaring te bieden aan de bezoekers. Een grote projectie geeft vaak een imposante kijkervaring. Het beste formaat is afhankelijk van grootte van de zaal en het aantal kijkers per voorstelling. We berekenen op maat wat de beste projectie is voor de situatie. Om een brede projectie te maken is er de mogelijkheid om meerdere projecties op elkaar aan te sluiten. Afhankelijk van de aansturing van de film en het aantal beamers wordt een passende mediaspeler gekozen.

 

Daarnaast is het cruciaal om de juiste audio-apparatuur te hebben, waaronder speakers en een subwoofer. Deze moeten op de juiste manier gepositioneerd worden voor een optimaal surround sound-effect en om het publiek onder te dompelen in de filmervaring. Samen zorgen deze componenten voor een complete en meeslepende filmervaring in een museumsetting.

Kan ik de deuren en verlichting ook aansturen?

Een belangrijk aspect voor de ervaring van een filmzaal is de manier waarop de omgeving wordt aangestuurd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een open inloop naar de filmzaal waarbij de film automatisch in een loop draait. Je kunt kiezen voor een startknop. Alleen wanneer de knop wordt ingedrukt start de film.

Ook kun je werken met een programma waarbij de bezoekers alleen bij de start van een film naar binnen kunnen. Om het proces soepel te laten verlopen, kan er een aftelklok worden getoond tot de volgende voorstelling en kunnen de deuren automatisch sluiten wanneer de film gaat draaien. Bovendien kan de verlichting worden aangepast aan de voorstelling om de sfeer te versterken en de bezoekers volledig onder te dompelen in de filmervaring.

Hoeveel personen passen er in een filmzaal?

Bij deFine kijken we altijd naar jouw specifieke wensen en denken we graag met je mee over de mogelijkheden voor een passende filmzaal. We bieden vrijblijvende brainstormsessies aan om tot de beste oplossing te komen voor jouw wensen. Het is ook interessant om andere filmzalen ter inspiratie te bekijken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op onze website en zie hoe wij eerder filmzalen hebben ingericht bij het Waterliniemuseum, de Martinitoren Groningen en FloriWorld.

Hoe kunnen we een filmzaal integreren in onze huidige expositie?

Een filmzaal is een prachtige aanvulling op een expositie. De wanden en banken of stoelen zijn geheel aan te kleden aansluitend bij de rest van de tentoonstelling. Het is van essentieel belang dat de projectie duidelijk zichtbaar is op de wand, wat kan worden bereikt door gebruik te maken van een projectiescherm of een geschikte lichte wand. 

Een film biedt vaak een nieuw perspectief op het onderwerp van de tentoonstelling en biedt bezoekers de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van een zittende pauze tijdens het verkennen van de expositie.

Artboard 1 copy 10-100.jpg

Wat is het onderhoud van een filmzaal?

Een filmzaal is over het algemeen zeer onderhoudsarm, omdat er geen direct contact is tussen de bezoekers en de apparatuur. Echter, het is belangrijk om zorgvuldig om te gaan met het aan- en uitzetten van de apparatuur en om regelmatig de branduren van de projectorlampen te controleren. Zodra het maximale aantal branduren is bereikt, is het aan te raden om de lens of de beamer te vervangen. 

Om het beheer van een filmzaal nog eenvoudiger te maken, bieden wij de beheersoftware ExpoControl aan. Deze software zorgt ervoor dat de apparaten automatisch aan- en uitgezet worden en de branduren van de projectorlampen bijgehouden worden. Daarnaast is het beheren van de film heel gemakkelijk in ExpoControl, zelfs wanneer je de film in verschillende talen wilt laten zien.

Meer informatie?

 

Ontdek de mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op! Klik op de onderstaande link, laat je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact op nemen.

bottom of page