top of page

Touchscreen zuil

De collecties van musea omvatten een schat aan informatie. Bijvoorbeeld prachtige foto’s, informatieve teksten en interessante video’s. Een informatiezuil met touchscreen is een veelzijdige manier om informatie te tonen. Bezoekers kunnen met een paar tikken meer te weten komen over een kunstenaar of objecten, spellen te spelen of video's te laten zien. 

Een touchscreen zuil is een geweldige manier om museumbezoeken nog aangenamer en informatiever te maken. De touchscreen zuil van deFine zijn gemaakt voor veelvuldig gebruik zoals in een museum. 

Deze touchscreenzuilen zijn estetisch te configureren zodat ze bij jullie interieur passen. De kleur is aan te passen en ze zijn zelfs volledig te bedrukken met een foto of logo.

Ik wil graag vrijblijvend advies

Misschien weet je nog niet welke samenstelling het meest geschikt is voor jullie situatie. Wij geven je graag vrijblijvend advies over welke techniek bij jullie past

Samen te stellen naar jullie wensen

Materiaal en kleur

Formaat touchscreen

Bedrukking en logo

Extra opties

Software
Combineer deze hardware met ExpoControl of educatieve games

LR - Universiteitsmuseum-22.jpg

Touchscreen zuil bij het Universiteitsmuseum

In het Universiteitsmuseum in Groningen worden veel touchscreens gebruikt. Deze touchscreen zuilen hebben RFID-lezers en audio ingebouwd. 

Op deze touchscreen zuil is een educatieve game te spelen over de beleving van tijd.

Houten behuizing in je eigen stijl

Een stevige houten behuizing. Mogelijk om te leveren in elke kleur, met opdruk van een foto, logo of tekst.

Touchscreen voor intensief gebruik

Een touchscreen, gecombineerd met de juiste software geeft veel mogelijkheden. Wij kiezen touchscreens van goede kwaliteit en met een snel reactievermogen.

Extra opties voor de touchscreen zuil

Maak de touchscreenzuil extra functioneel door audio, RFID of knoppen toe te voegen.

Stevige houten behuizing

touchscreenzuil-vierkant_edited.png

Touchscreen met snelle reactie

Extra opties zoals ingebouwde audio voor de touchscreenzuil

Touchscreen zuil voor musea en exposities

Wat zijn de voordelen van een touchscreen zuil?

 • Toegankelijkheid: Bezoekers kunnen op elk moment informatie opvragen bij de touchscreen zuil, zonder dat ze afhankelijk zijn van medewerkers van het museum. Dit vergroot de toegankelijkheid van het museum en geeft bezoekers meer vrijheid en flexibiliteit tijdens hun bezoek.

 • Efficiëntie: touchscreen zuil kunnen veel informatie op een efficiënte manier aanbieden. Hierdoor hoeven bezoekers niet meer te zoeken naar informatie in folders of op bordjes, wat de efficiëntie en snelheid van het bezoek verhoogt.

 • Interactief: touchscreen zuil kunnen interactieve elementen bevatten, zoals video's en quizzen, waardoor het bezoek aan het museum nog boeiender en leerzamer wordt.

 • Kostenbesparing: Door de inzet van touchscreen zuil kunnen de kosten voor drukwerk, zoals folders en plattegronden, worden bespaard. Dit is niet alleen duurzamer, maar ook kostenbesparend op de lange termijn.

 • Gemakkelijk updaten: Informatiezuilen kunnen eenvoudig worden geüpdatet met nieuwe informatie, zonder dat er nieuwe materialen gedrukt hoeven te worden. Hierdoor blijft de informatie altijd actueel en relevant.

Ontwerp je touchscreen zuil naar eigen wens

Met de touchscreen zuil van deFine kunt u de uitstraling volledig aanpassen aan uw wensen. De zuil is beschikbaar in elke kleur en kan bedrukt worden met uw logo, praktische informatie over de routing of zelfs met een afbeelding.

Ook het formaat van de zuil is volledig op maat te maken. U heeft de vrijheid om zelf het formaat van de touchscreen en de hoogte en breedte van de zuil te kiezen, zodat deze perfect past bij uw locatie en de beleving van uw bezoekers.

Met de mogelijkheid om de uitstraling en het formaat aan te passen, biedt de touchscreenzuil van deFine een volledig gepersonaliseerde oplossing voor uw museum of culturele instelling.

Wat kan ik laten zien op een touchscreen?

Touchscreens zijn een krachtig middel om informatie op een creatieve en aansprekende manier over te dragen. je kunt bijvoorbeeld de volgende contenttypes laten zien:

 • Video's

 • Foto's

 • Teksten

 • Geluidsfragmenten

 • Spellen en quizen

 • Incheck zuil

 • Email invoer met touchscreen toetsenbord

 

Touchscreens zorgen ervoor dat gebruikers meer betrokken zijn bij de content dan traditionele schermen. Bij een touchscreen kunnen gebruikers zelf kiezen wat ze willen bekijken. Dankzij de vele mogelijkheden en de uitgebreide informatie die in één zuil beschikbaar is, kun je een groter deel van de museale collectie tonen.

Kan ik de taal of doelgroep makkelijk wijzigen op een touchscreen?

Steeds vaker erkennen musea de meerwaarde van een expositie met meerdere talen. Het aanbieden van een grotere diversiteit aan talen zal uiteindelijk een breder publiek aantrekken. Dit is niet alleen goed voor de verkoop van tickets, maar het geeft ook minderheden de kans deze tentoonstelling te bezoeken in onze multiculturele samenleving. Het aanbieden van meertalige content is niet alleen weggelegd voor grote musea, maar ook steeds toegankelijker voor middelgrote en kleine musea.

 

Touchscreenzuilen zijn een uitstekende manier om verschillende talen aan te bieden in een expositie. Of je meerdere talen kunt aanbieden is afhankelijk van je software. Een touchscreenzuil in combinatie met ExpoControl beheersoftware kun je op een toegankelijke wijze alle content meertalig aanbieden. En dit geldt niet alleen voor teksten. Ook video’s en audiofragmenten kun je makkelijk meertalig aanbieden.

Educatieve spellen

Ook zijn touchscreens zeer geschikt voor games. Spellen spreken alle leeftijden aan. Zeker kinderen vinden het een leuk onderdeel van een tentoonstelling. Iedereen vindt het leuk om zelf iets te kunnen doen in een museum. 

 

De spellen kunnen alleen het thema hebben van de tentoonstelling, bijvoorbeeld een memorie spel waar je afbeeldingen van de expo gebruikt. Ook kan een spel echt educatief zijn, ook wel educatieve spellen genoemd. Dan leert de bezoeker door het spel te spelen meer over de materie.

Aanvullende technieken

Er kunnen ook extra technieken worden gebruikt in de touchscreenzuil. Je kunt bijvoorbeeld een RFID-reader aan de zuil toevoegen. Bezoekers kunnen dan inchecken met een RFID-tag. Je kunt audio toevoegen aan een zuil door luisterpucks of inbouwspeakers te gebruiken. Daarnaast kunnen knoppen, scanners en andere interactieve technologieën worden toegevoegd.

Meer informatie?

 

Ontdek de mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op! Klik op de onderstaande link, laat je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact op nemen.

bottom of page