top of page

Beheer content en apparaten 

ExpoControl

Neem als team de regie in handen in je tentoonstelling. Zet mooie content op o.a. touchscreens, projecties, video-walls.

✔️ Zet apparaten automatisch aan en uit

✔️ Werk samen als team met eigen accounts

✔️ Beheer de content (in meerdere talen!)

✔️ Centrale bibliotheek voor alle bestanden

✔️ Overzicht van de status van je apparatuur

✔️ Ideaal voor o.a. musea, tentoonstellingen en informatieve omgevingen

ExpoControl features

De bediening van apparatuur en content in tentoonstellingen kan soms ingewikkeld en omslachtig zijn. Wanneer er niet één duidelijk systeem is, ben je snel het gevoel van overzicht kwijt. De techniek moet geen obstakel zijn maar een handige tool om jouw verhaal mee te vertellen. Zélf de regie hebben over content zoals foto's, video's en teksten en de apparatuur. Daarom hebben we ExpoControl ontwikkeld!

Screenshot 2021-02-24 at 16.01.22.png

Apparaten automatisch aan- & uitzetten

 

Je kunt alle apparatuur automatisch aan en uitzetten met de agenda module. Uiteraard kun je een alternatieve planning maken tijdens feestdagen en vakanties.

Screenshot%202021-02-24%20at%2014.41_edited.jpg
Ontwerp zelf je interface

 

Kies zelf hoe je foto's, teksten en video's laat zien op touchscreens. In het StoryGrid bouw je zelf de interface voor je touchscreen met knoppen om naar vervolgpagina's te gaan, video's foto's en nog veel meer.

Screenshot 2021-02-24 at 17.06.42.png
Spreek een breed publiek aan...

 

... in hun eigen taal uiteraard. Je kunt je totale Expo meertalig maken. Elk soort content is in de taal aan te bieden. Naast teksten zijn ook video's en foto's te koppelen aan een taal. 

Screenshot 2021-02-24 at 14.40.05.png

Samenwerken in één bibliotheek

 

Als bedrijf heb je in ExpoControl samen één grote bibliotheek waar je overzichtelijk met je team kunt samenwerken. Een content item kun je meerdere vertalingen meegeven.

Disco Lights
Automatiseer je verlichting

 

Met ExpoControl automatiseer je ook je verlichting! Alle verlichting wordt automatisch aan- en uitgezet in de juiste scene. Hiermee bespaar je veel tijd én energie!

Chart
Rapportage

 

Wil je zicht houden op interessante informatie in het gebruik van de expo dan kun je gebruik maken van rapportage. Welk onderdeel van de expo wordt het meest gebruikt. Waar komen bezoekers vandaan? Dit kun je inzichtelijk maken met de rapportage module.

Beheer je apparatuur in ExpoControl

Met ExpoControl zet je geautomatiseerd je apparatuur aan en uit. Het scheelt veel tijd dat je niet de hele expo langs hoeft om alles op te starten. Bovendien heb je een handig overzicht van al je apparatuur en wat de status is van het apparaat. Eventuele storingen kun je realtime inzien en dus gelijk werken aan de oplossing. 

Beamers
Touschreens
Monitoren
Speakers
Infozuilen

Mediaspelers
VR-Brillen
Verlichting
Luisterpugs 
En nog veel meer!

Agenda-module

Handmatig apparaten, zoals computers, TV's en projectoren, aan- en uitzetten in een expositie is niet meer nodig! ExpoControl stuurt de hardware in het museum aan. De agenda-module stelt het museum in staat om automatisch de aan- en uitschakeling van alle apparatuur te plannen. Dit zorgt voor efficiënt energiegebruik en minimaliseert handmatige bediening. Afwijkende openingstijden, bijvoorbeeld in vakanties of op feestdagen, kunnen van tevoren ingepland worden.

Screenshot 2023-06-12 at 09.23.26.png

StoryGRID voor touchscreens

Touchscreens zijn ideaal in een tentoonstelling. Het geeft de bezoeker zelf de mogelijkheid zich te verdiepen in een onderwerp en mooie foto’s en video’s te bekijken. 

 

Met de StoryGRID van deFine kun je zelf de interface van je touchscreen maken. Je start altijd met een groot GRID waarin je zelf vakken kunt maken. De vakken kun je instellen als een tekst, knop, foto of video. Zo ben je heel flexibel om zelf interfaces te maken. 

StoryGRID in gebruik

Hier zie je een voorbeeld van een interface die gemaakt is met het StoryGRID bij Informatiecentrum Het Baken op Schiermonnikoog. Je ziet het nu niet meer terug, maar het hele scherm is opgebouwd uit het GRID. Je kunt zelf je achtergrond bepalen, de grootte van je knoppen, de keuze in iconen. Onderin heb je een menubalk, waarmee je altijd terug kunt naar de homepage en je taal kunt kiezen.

Bibliotheek-module

 Het platform biedt een geavanceerde bibliotheek waarin verschillende mediabestanden kunnen worden opgeslagen en georganiseerd. Teamleden kunnen gemakkelijk samenwerken door te werken in één museumbrede bibliotheek. 

Wat ExpoControl echt uniek maakt, is de mogelijkheid om alle mediabestanden meertalig te in te voeren. Hierdoor kan de bezoeker eenvoudig schakelen tussen verschillende talen, niet alleen voor teksten, maar ook voor video's, audio- en fotobestanden.

 

Screenshot 2023-06-12 at 09.20.24.png
bottom of page