top of page

(Educatieve) gaming meubel

(Educatieve) spellen zijn populair bij bezoekers. Het is een leuke invalshoek om de bezoeker iets te leren of andere invalshoek te laten zien. Natuurlijk kun je ook laagdrempelige games aanbieden die vooral vermaak bieden.

Leuke voorbeelden van educatieve games voor musea zijn een quiz waar bezoeker vragen moeten beantwoorde over het onderwerp van de expositie of memorie spellen waar je relevante afbeeldingen bij elkaar moet zoeken.  

Ook kan er een custom game gemaakt worden die helemaal past bij het onderwerp.

Educatieve spellen zijn ideaal voor het gebruik in een tentoonstelling om een bezoeker meer te leren over het onderwerp van de tentoonstelling. Door zelf te doen krijg je vaak een andere invalshoek. De spellen worden vaak gedaan op een touchscreen, omdat een touchscreen veel mogelijkheden biedt qua bediening. 

Ik wil graag vrijblijvend advies

Misschien weet je nog niet welke samenstelling het meest geschikt is voor jullie situatie. Wij geven je graag vrijblijvend advies over welke techniek bij jullie past

Samen te stellen naar jullie wensen

Kleur meubel

Formaat touchscreen

Extra opties

Software
Combineer deze hardware met een custom game en  ExpoControl 

Educatieve spellen bij Het Baken Schiermonnikoog

In het informatiecentrum komen twee educatieve games. Bij één game leer je wat vogels eten. Je ziet verschillende vogels en moet raden of ze zin hebben in een lekkere kokkel of toch warmlopen voor een wadpier.

 

Bij de andere game leer je over het ontstaan van duinen. Kun jij zelf duinen maken? Leuke interactieve games voor jong en oud.

 

De games worden gespeeld op twee 27 inch touchscreens. De games zijn gemaakt in Unity en worden beheerd in ExpoControl.

Kies zelf het formaat van het scherm

Het formaat van het touchscreen is zelf te kiezen. Wat past het beste bij jullie toepassing en budget?

Touchscreen voor intensief gebruik

De touchscreens die wij leveren zijn van zeer goede kwaliteit en berekend op intensief gebruik.

Game meubel met custom vormgeving

Het meubel waar het spel is ingebouwd is totaal naar eigen smaak vorm te geven.

educatieve games_edited.png

Custom vormgeving voor game meubel

Verschillende schermmaten mogelijk

Kwalitatief touchscherm gemaakt voor  intensief gebruik

Educatieve spellen in musea

Welke techniek gaat er in een educatief gaming station?

Een educatief gaming meubel kan verschillende technologieën bevatten, afhankelijk van het specifieke ontwerp en de doelstellingen van de game. Enkele veelvoorkomende technologieën zijn:

 

Touschreens

Touchscreens zijn ideaal voor educatieve spellen. Doordat het scherm overal aan te raken is, kun je het spel helemaal customizen in de bediening. Overal op het scherm is een knop te maken, net als bij een spel op je telefoon.

 

Schermen met knoppen

Je kunt een spel op een tv-scherm maken. Je moet echter wel externe bediening maken omdat het scherm hier geen mogelijkheid toe biedt. Je kunt bijvoorbeeld werken met knoppen, stuurwiel of controlers.

 

Interactieve projecties

Interactieve projecties bieden de mogelijkheid om educatieve spellen te spelen die reageren op de bewegingen van de bezoekers. De projectie kan worden aangepast afhankelijk van de positie van de bezoeker of de bewegingen die hij of zij maakt. Dit zorgt voor een unieke en meeslepende ervaring die bezoekers betrekt bij het leerproces en hun nieuwsgierigheid stimuleert.

 

Sensoren

Een game kan ook aangevuld worden met sensoren. Deze kunnen worden gebruikt om de beweging van de speler te detecteren en te volgen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld sport- of dansspellen worden gemaakt.

VR en AR

Virtual reality (VR) en augmented reality (AR) zijn krachtige technieken voor educatieve spellen die bezoekers volledig onderdompelen in een andere wereld. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het feit dat VR-brillen tamelijk fragiel zijn en veel worden aangeraakt door bezoekers. Het is daarom noodzakelijk om deze apparaten goed te onderhouden en te zorgen voor een goede hygiëne tussen gebruik door verschillende bezoekers.

 

Geluidssystemen

Wanneer een spel audio heeft zijn speakers en eventueel een subwoofer belangrijk. Geluid speelt een belangrijke rol in de gebruikers ervaring. 

 

Mediaspeler

Om de game af te spelen heb je een mediaspeler nodig. Deze heeft specifieke vereisten zoals een krachtige grafische kaart en een processor.

LR - Het Baken Schiermonnikoog -15.jpg


Wat zijn de mogelijkheden voor een educatief gaming station?


Een educatief gaming station kan in verschillende vormen en maten worden ontworpen. Zo kan het bijvoorbeeld een tafel of zuil zijn waarin beeldschermen en interactieve touchscreens zijn geïntegreerd. Het meubel kan worden afgestemd op de stijl van het museum en de rest van de tentoonstelling, zodat het één geheel vormt. Daarnaast biedt een meubel ook mogelijkheden om de technologie, zoals sensoren en camera's, op een subtiele manier in te bouwen.
 

Meer informatie?

 

Ontdek de mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op! Klik op de onderstaande link, laat je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact op nemen.

bottom of page