top of page
Zoeken

Automatisering van apparatuur voor musea: bespaar tijd en energie

Musea zijn plekken waar we de geschiedenis en kunstwerken van onze samenleving bewaren en tonen. In tentoonstellingen wordt steeds meer techniek gebruikt, zoals infozuilen, verlichting, projectoren, audioapparatuur en meer. Maar het handmatig aan- en uitzetten van deze apparaten kost veel tijd en energie voor het museum personeel. Gelukkig hebben wij de oplossing: ExpoControl beheer software om het proces van het aan- en uitzetten van apparatuur te automatiseren.


Gemakkelijk apparaten aan- en uitzetten in musea

Met onze ExpoControl beheer software kun je als museum gemakkelijk je apparatuur op afstand aan- en uitzetten, waardoor het personeel geen kostbare tijd meer hoeft te besteden aan handmatige bediening. Bovendien bespaart het automatiseren van de apparatuur ook energie en helpt het om de ecologische voetafdruk van het museum te verkleinen.

Vakanties en feestdagen van te voren inplannen

Een ander groot voordeel van het gebruik van onze software is dat musea vakanties en feestdagen gemakkelijk kunnen inplannen met een alternatieve planning. Musea kunnen bijvoorbeeld extra dagen open zijn in de vakantie of juist gesloten zijn op een bepaalde feestdag. Wanneer apparatuur niet wordt gebruikt, wordt deze automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor gemoedsrust omdat het museumpersoneel niet hoeft te onthouden om handmatig de apparatuur uit te schakelen.

Beheer vanaf afstand

Onze software biedt nog meer voordelen. Waar je vroeger nog fysiek langs alle apparaten moest om computers handmatig aan te zetten en de juiste afstandsbediening bij de juiste TV te zoeken, kun je nu alles beheren vanuit één computer vanaf elke plek ter wereld met internet.


ExpoControl is dé afstandsbediening voor exposities

Vanaf elke computer kun je de apparaten en content beheren!


Het feit dat je altijd controle en inzicht hebt in je expositie biedt ook extra veiligheid. Je hebt altijd zelf de controle en weet wat er gaande is. Wanneer er iets aan de hand is met een apparaat, krijg je een melding zodat je gelijk op de hoogte bent en actie kunt ondernemen.


Kortom, door de automatisering van apparatuur met onze software kunnen musea in Nederland veel tijd en energie besparen. En dat is niet alleen goed voor het museumpersoneel, maar ook voor het milieu. Wil je meer weten over onze softwareoplossingen voor musea? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.


Alle mogelijkheden van ExpoControl

Naast het automatisch aan- en uitzetten van de apparaten kan ExpoControl nog veel meer!

Lees meer over alle mogelijkheden van de beheer software voor musea ExpoControl


Geïnteresseerd?

Mail of bel (050-707 4919) ons voor de mogelijkheden voor jouw expositie.

32 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page