top of page
Zoeken

NIEUW: deFine is nu ook leverancier van Blocks.

Als expert op het gebied van hardware en software in museumland willen we graag op de hoogte zijn van alle laatste technieken. Toen we tegen museum software Blocks aanliepen vonden we dit een mooie aanvulling op ons assortiment. Bovendien willen we onze huidige klanten die Blocks gebruiken de beste aansluiting in hardware kunnen bieden.

Ken jij Blocks al?

Blocks is software voor musea en experience centers en deFine is nu ook leverancier en installateur van dit softwaresysteem in Nederland. Het systeem komt uit Zweden. Met Blocks kun je apparatuur en content beheren in je expositie. Het werkt met een centrale server waarmee je hardware zoals beeldschermen en projectoren etc. kunt koppelen. Op deze manier is de hardware en de content aan te sturen. Kijk voor meer info op https://pixilab.se/products


Verschil met ExpoControl

Wij werken natuurlijk ook veel met ExpoControl. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de twee.

  • Blocks is in de basis een standalone oplossing. Dat houdt in dat het systeem zonder internet draait. Wijzigingen moeten over het algemeen lokaal plaatsvinden. ExpoControl is cloudgebaseerd en wijzigingen verlopen via het internet. Daardoor is een gebruiker niet gebonden aan het netwerk in het museum. Je kunt vanaf je (thuis)kantoor gewoon wijzigingen doorvoeren.

  • Blocks is servergebaseerd en alle content wordt gestreamd naar de mediaspelers. Voor netwerken is dit een relatief grote belasting. Bij ExpoControl wordt de content gebufferd op de mediaspelers en zorgt de server voor de commando’s als opstarten, afsluiten, afspelen, etc. Nieuwe video's worden wel via de server gedistribueerd en daarna op de mediaspeler opgeslagen, bij Blocks niet.

  • Voor Blocks betaal je een eenmalige licentie op basis van het aantal kanalen. Bij ExpoControl betaal je een jaarlijkse licentie voor het aantal kanalen en krijg je daarbij een uitgebreide SLA met veiligheidsupdates.

Wil je alles weten over de verschillen en welk systeem het beste bij jouw museum of expositie past? Kom dan langs bij ons voor een demo van beide systemen.

Ervaring met Blocks bij Tino in Baarn

Blocks wordt gebruikt bij de Tino: interactieve attractie Elevator Flight in Baarn. DeFine leverde de serverhardware en netwerkapparatuur met 10Gb backbone voor deze experience. “Tino’s is een initiatief van Kranendonk Experience Company BV (KexCom). KexCom bedenkt, produceert en exploiteert beleefprojecten met impact rond merken en thema’s: informatief en educatief voor jong en oud, leuk en leerzaam tegelijk.” *

In de elevator flight in Baarn stap je een lift in. Deze lift neemt je mee in een vlucht over Baarn. Zo leer je meer over de stad en wat er allemaal te beleven is.Visualisatie gemaakt door Kranendonk Experience Company BV


Kom de demo bekijken!

We hebben een demo-opstelling op ons kantoor in Groningen. Mail of bel ons als je wilt komen kijken!


✉️ info@define-it.nl

☎️ 050-707 491944 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page