top of page
Zoeken

De mogelijkheden van projecties

We zeggen het wel vaker: Projecties, we zijn er dol op. Je kunt er zoveel leuke dingen mee doen! In deze post geven we je een paar voorbeelden van wat de mogelijkheden zijn met projecties.


Projecties van gezichten in het Waterliniemuseum

Bij het Waterliniemuseum vlak bij Utrecht staan grote vilten poppen. Om deze poppen tot leven te laten komen, worden er video's van echte gezichten geprojecteerd op de pop. Zo krijgen de poppen echt gezichtuidrukkingen en kunnen ze de bezoeker echt een verhaal vertellen. We vonden dit heel creatief bedacht van de ontwerper.

In het Waterliniemuseum staat ook deze interactieve tafel. Op deze tafel wordt de nederlande waterlinie geprojecteerd. Het leuke aan deze tafel is dat hij interactief is. Op de tafel zijn knoppen gemonteerd waar de bezoeker aan kan draaien. De stand van de knoppen laat de bezoeker zien hoe de waterstand te regelen is.


Levend behang in FloriWorld

Helemaal imposant is natuurlijk levend behang en een levende vloer zoals hier gedaan in FloriWorld. Met 19 beamers wordt 438 m2 aan wand- en vloeroppervlakte geprojecteerd.


Projecties op de wand in De Bastei in Nijmegen

Bij museum De Bastei in Nijmegen was ook iets bijzonders aan de hand. Tijdens werkzaamheden aan het museum zijn er Romeinse muren gevonden. In deze archeologische vondsten mocht niet geboord worden, maar ze wilden natuurlijk hier wel het verhaal van de bijzondere geschiedenis vertellen.

daarom hebben we projectoren gebruikt om het verhaal te vertellen. Wanneer de bezoeker zijn hand op de aangegeven plek legt wordt dit gedetecteerd door middel van een diepte camera. Wanneer de activatie plaats vind wordt er een film afgespeeld met uitleg over de Romeinse muren.Filmzalen met meterslange projectie

Projectoren zijn natuurlijk ook ideaal voor een filmzaal. Je kunt meterslange projecties maken door meerdere beamers aan elkaar te koppelen. Hier een aantal voorbeelden:Wil je brainstormen over de mogelijkheden van projectoren?

Neem contact met ons op en we denken graag vrijblijvend met je mee!92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page