top of page
Zoeken

ExpoControl in de nieuwe expositie van het Universiteitsmuseum Groningen

Het Universiteitsmuseum bevindt zich in het hart van Groningen en beheert de interessante collectie van de Rijksuniversiteit Groningen. Recentelijk is er een nieuwe tentoonstelling geopend over het onderwerp Fallus. DeFine heeft deze expositie softwarematig ingericht met behulp van de beheersoftware ExpoControl en heeft ook de benodigde hardware geïnstalleerd. De tentoonstelling over de Fallus heeft een wetenschappelijke benadering. Het omvat interviews met experts, een grote verscheidenheid aan objecten, een boeiende projectie en een enquête die beschikbaar is op een touchscreenzuil.

In deze blog nemen we je graag mee 'achter de schermen' van ExpoControl. Hoe beheer je nu de apparaten en content in een museale expositie. We lichten een paar aspecten voor je uit.Planning & automatiseren aan- en uitschakeling apparaten

De beheersoftware van deFine, ExpoControl, stuurt de hardware in het museum aan. De agenda-module stelt het museum in staat om automatisch de aan- en uitschakeltijden van alle apparatuur te plannen. Dit zorgt voor efficiënt energiegebruik en minimaliseert handmatige bediening. Afwijkende openingstijden, bijvoorbeeld in vakanties of op feestdagen, kunnen ook van tevoren ingepland worden.

De overzichtelijk planningsmodule van ExpoControl
De overzichtelijk planningsmodule van ExpoControl

Apparaten zoals beamers en schermen worden automatisch aan- en uitgezet op de gewenste tijden.


Interviews op touchscreens

In de expositie van het Universiteitsmuseum Groningen kun je interessante interviews bekijken van experts. Er hangen verschillende touschreens in de ruimte waar de interviews op kunnen worden bekeken. Op het touchscreen kan de bezoeker kiezen of de video bekeken wordt met Nederlandse of Engelse ondertiteling.Maak custom interfaces voor touchscreens met StoryGrid

De beheersoftware ExpoControl wordt gebruikt om de content op de touchscreens te beheren.

Met behulp van de StoryGrid-module wordt de interface op het touchscreen gecreëerd. Deze module biedt de mogelijkheid om zelf te bepalen waar teksten, foto's en andere content op het touchscreen worden geplaatst. Bovendien kunnen deze elementen ook worden ingesteld als interactieve knoppen. In dit specifieke geval kan bijvoorbeeld de juiste taal van de film worden afgespeeld wanneer er op de betreffende knop wordt gedrukt. Dankzij ExpoControl en de StoryGrid-module heeft het museum volledige controle over de inhoud en functionaliteit van het touchscreen, wat zorgt voor een interactieve en geoptimaliseerde gebruikerservaring.

Met de StoryGrid template in ExpoControl maak je zelf interfaces voor een touchscreen.
Met de StoryGrid template in ExpoControl maak je zelf interfaces voor een touchscreen.

Beheer alle foto's video's en teksten in de bibliotheek

ExpoControl is helemaal gericht op zélf je content beheren en makkelijk samenwerken. Het platform biedt een uitgebreide museumbrede bibliotheek waarin verschillende mediabestanden kunnen worden opgeslagen en georganiseerd. Het systeem ondersteunt ook samenwerking, waardoor teamleden gemakkelijk kunnen samenwerken aan het beheren en bijwerken van de inhoud.


Touchscreenzuil met enquête

In de tentoonstelling is er een touchscreenzuil beschikbaar waar bezoekers een enquête kunnen invullen. De enquête bevat vragen over gender, geaardheid en andere voorkeuren.


Deze enquête is gemaakt met behulp van de Pol-module in ExpoControl. Hier kunnen verschillende soorten vragen worden toegevoegd, zoals multiple choice, open vragen en beoordelingsschalen. De antwoorden worden verzameld en geanalyseerd met behulp van de statistieken-module.Ben je ook geïnteresseerd in ExpoControl?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw museum of informatieve omgeving? We nodigen je graag uit voor een vrijblijvende demo van ons systeem. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:


Telefoon: 050-707 4919


Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te laten zien hoe ons systeem, ExpoControl, jouw instelling kan helpen bij het beheren van content en apparatuur. We kijken ernaar uit om met je samen te werken en je te laten zien wat onze oplossing te bieden heeft.
35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page