top of page
Zoeken

Hoe maak je digitaal vuurwerk?

Hoe maak je digitaal vuurwerk?

In het experience center FloriWorld hebben we de techniek voor digitaal vuurwerk gemaakt. Hoe leuk is dat! En niet zomaar vuurwerk, speciaal bloemen-vuurwerk.


Het concept

We kregen de vraag om een digitale bloemen-vuurwerk opstelling te maken. Het idee is dat de bezoeker een ontstekingsmechanisme activeert, een LED-strip in de vloer laat zien dat de digitale lont over de vloer beweegt en uitbarst in vuurwerk. Om opstopping in de bezoekersstroom te voorkomen kan elke bezoeker maximaal 7 keer vuurwerk afsteken. Maar hoe maak je dit eigenlijk?


Ontstekingsmechanisme & LED-strip

We hebben vijf boxen gemaakt met het mechanisme waarmee je het vuurwerk kunt ontsteken. Je scant je RFID-polsbandje en kunt dan de greep induwen. De box wordt aangestuurd door ExpoControl bluebox io.

Zodra je het vuurwerk hebt aangestoken gaat de LED-strip aan. Hieronder zie je een foto van de LED-strips in aanbouw. Ze zijn in de vloer gevreesd. Je ziet ook vloerpots waar de ontsteker wordt voorzien van stroom en data.


10 meter-lange projectie & geurmachine

En dan moet het vuurwerk natuurlijk knallen! Met twee 9.000 lumen sterke Epson Beamers is een 10 meter breed projectie vlak gemaakt. De Kexcom Studio 268 heeft het prachtige Nederlandse landschap Kinderdijk met molens bij schemering gemaakt dat hier wordt geprojecteerd. Om de beleving te versterken hebben we een geurmachine geplaatst zodat je het bloemenvuurwerk kunt ruiken.


Geluid maakt de beleving compleet

Het geluid kan natuurlijk niet ontbreken. We hebben vijf surround luidsprekers en twee 18 inch band-pass subwoofers geplaatst voor een intense beleving. Dit wordt aangestuurd via een MondeF audio systeem.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page