top of page
Zoeken

Ideaal voor in een museum: De filmzaal

Een filmzaal is vaak erg geliefd door bezoekers in een museum. Een film kan ingezet worden aan het begin van een expo om de bezoeker mee te nemen in het verhaal, een introductie als het ware. Maar ook halverwege een expositie kan het fijn zijn voor de bezoeker om even te zitten en de film te bekijken.


Voor filmzalen gebruiken we vaak projectoren om de film op af te spelen. Gecombineerd met goede speakers voor het geluid en geautomatiseerde aansturing van de content heb je een mooie filmzaal die zeer populair is bij bezoekers.Hieronder een aantal voorbeelden van filmzalen:


Filmzaal Waterliniemuseum

In het Waterliniemuseum Fort bij Vechten kun je alles ontdekken over de inzet van water bij de verdediging van Nederland. Je wordt meegenomen naar verschillende avonturen uit verschillende tijden. En je kunt zelf ervaren hoe deze verdediging werkt. De techniek voor Sterk Water is ontwikkeld en geleverd door deFine-it. Een Award winnende interactieve verkenning over de geschiedenis van de Nederlandse Waterlinie. Volgens de jury is het een goede combinatie van virtueel en fysiek met verleidelijke ideeën.
Filmzaal Martinitoren Groningen

De Martinitoren, een indrukwekkend rijksmonument aan de Grote Markt in Groningen. Al jaren is de Martinitoren een populaire attractie. Wanneer je de ± 300 treden op bent geklommen word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht. Maar, ook zo’n eeuwenoud object gaat met z’n tijd mee! Er zijn veel betekenisvolle verhalen te vertellen. deFine heeft de techniek geleverd om die verhalen tot leven te brengen door middel van projecties en informatieve zuilen.


Filmzaal: Acht meterlange filmprojectie

De Martinitoren is gebouwd in de 13e eeuw en heeft veel meegemaakt sindsdien. Instorting, brand, natuurgeweld en meerdere oorlogen. Dit verhaal wordt verteld met prachtige beelden in een circa 10 minuten durende film. De film wordt geprojecteerd door twee laserbeamers die met softedge een 8 meter breed beeld maken. Het systeem wordt aangestuurd met een Watchout mediaserver.

FloriWorld

Als bedankje. Een felicitatie. Ter beterschap. Of gewoon voor de mooi, bloemen komen altijd van pas. Daarnaast zijn bloemen ook nog eens één van de belangrijkste exportproducten van Nederland! FloriWorld is een belevingsexplosie van Bloemen. Je leert over bloemen en de veiling, maar wordt ook uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met boeketten maken of in de Flori veiling mee te bieden op een boeket.


Filmzaal: Bij het onderdeel Daan de movie loop je een kerkzaal binnen waar je als bruidsgast plaats kunt nemen op een van de stoelen. Met een 12.000 lumen Beamer wordt er een film geprojecteerd. Een humoristisch volwassen sprookje over een licht chaotische bruidegom die het bruidsboeket lijkt te zijn vergeten. Tijdens de film word je verrast door speciale effecten zoals wind en motion.


Iets meer over de techniek in deze filmzaal:

  • 8 meter projectie op wand

  • Beamer: Epson L1505 met Lens 03, 12.000 lumen

  • Audio: 5.2 setup

  • Aansturing audio: Denon 5.1 Dolby Encoder en 3.000W Buttkicker versterker

  • Aansturing film: ExpoControl videospeler

  • Aansturing deuren: ExpoControl tijdlijn software

  • Wind en verlichting: ExpoControl tijdlijn software met Pharos controller16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page