top of page
Zoeken

Interview met directeur Stefan

Naam: Stefan

Functie: Directeur

Typisch Stefan: *tring* (gaat die telefoon weer...)


 

Wanneer heb je deFine opgericht.

Ik heb deFine op 6 okt 2008 opgericht samen met een compagnon. Dat was echt de officiële start van deFine. In januari 2013 is de medeoprichter eruit gegaan en ben ik zelf verdergegaan met deFine.


Hoe was dat, het bedrijf opstarten?

We wilden de wereld veranderen. We wisten dat er in de toekomst overal tv-schermen zouden hangen en wilden daarbij zijn. We moesten alles nog wel opbouwen en dat zou een behoorlijke klus worden, dat hadden we wel door. Maar deze drive zorgde ervoor dat we wel op veel plekken binnenkwamen.


Hadden jullie wel gelijk opdrachten?

Ja! Gelukkig wel. Onze eerste opdracht was ‘De Magneet’ het experience center voor de Hanzehogeschool. We vertaalden de didactische werkvormen van Henk en Folkert en maakten daar een doe-station van. Leerlingen van basisscholen werden uitgenodigd om daar te komen en al doende te leren en te experimenteren en de PABO-studenten konden leservaring opdoen. Het was een zeer leuk project. Je maakt techniek waar de bezoeker echt aan mag komen. En het liefst zo intuïtief mogelijk, zonder al te veel uitleg snappen wat je moet doen. Aan ons de uitdaging de techniek hufterproof, en gebruiksvriendelijk te maken. En dat is altijd gebleven. De opstellingen waar mensen de handen uit de mouwen mogen steken zijn altijd het leukst. Het leukste voor de bezoekers om te doen, én het leukst voor ons om te maken.


Je hebt dus Human Technology gedaan, heb je daarvoor nog andere opleidingen gedaan?

Ik heb eerst elektrotechniek gedaan. Ik heb altijd al interesse gehad in techniek. Vroeger bouwde ik al altijd mijn eigen speakers. Deze twee studies zijn een mooie combi voor het werk dat ik nu doe. Elektrotechniek was heel technisch en Human Technology ging over de menselijke kant en de toepassingen. Dat komt precies samen in deFine: Technische oplossingen toegankelijk maken voor gebruikers.


Maar even iets anders, heb je nog iets leuks te vertellen over jezelf? Leuke hobby’s?

Eigenlijk zijn mijn hobby’s ook technisch. 3D printen, drones bouwen en auto’s. Daarnaast mag ik graag sporten. Ik vind een sportieve levensstijl heel belangrijk. Het is echt een uitlaatklep.


Je bent directeur bij deFine, wat doe je zoal?

Ik zit de hele dag aan de telefoon :-). Met klanten en met collega’s. Maar mijn takenpakket is heel divers. Ik doe de verkoop en systeemontwerp voor grote projecten. Daarnaast is er een belangrijke taak om te focussen op langetermijnplanning, strategie en productontwikkeling. Ik bezoek (wanneer het kan) graag techniekbeurzen.

En ik ben veel in overleg met de deFine team. Ik ben heel blij met deze toppers. Het is leuk om te zien hoe ze de projecten tot leven brengen.


Wat vind je het leukste aan je baan?

Het allerleukste? Dat we écht toffe dingen maken. Ideeën tot leven te zien komen. Je bedenkt een concept en even later staat het er echt.


Wat was voor jou echt een memorabel project?

Dat was toch wel Paleis het Loo. Dit was in 2013 toen ik zelf verder ging met het bedrijf. Het was voor deFine ook een omslag punt naar de museumwereld. Het eerste echte museumproject waar we verantwoordelijk waren voor de kindervleugel van Paleis het Loo bij de tentoonstelling: De drie koningen die Nederland bouwden. Zo gaaf dat je iets maakt dat mensen uit het hele land (en zelfs daarbuiten) komen bezoeken. We maakten een interactieve tafel en servieskast die klaargezet moest worden door de kinderen voor een staatsbanket. De tafel registreerde met sensoren waar alle objecten stonden, en de kast kon echt met je praten en gaf je tips. Ook hebben we interactieve zuiltjes geplaatst, een quiz over het koningshuis gemaakt en een opstelling met green screen waar je zelf op staatsieportret kon.


Wat is iets wat niemand weet over jouw beroep?

Dat ik heel veel bel ; -)


Is het een 9 tot 5 baan?

Nee, absoluut niet. Eigenlijk ben je altijd wel bezig met je bedrijf. Maar het gezinsleven is ook belangrijk, zeker met een dochter van twee.


Wat is je grootse uitdaging in je werk?

Om het team op dezelfde bladzijde te houden, zeker in coronatijd waar veel van ons thuiswerken. En ik vind het belangrijk iedereen een stem te geven. Ik wil graag dat we het samen doen.327 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page