top of page
Zoeken

Interview met Netwerk and Security Engineer Tom

Naam: Tom

Functie: Netwerk and Security Engineer

Typisch Tom: Helemaal gek van de Mini Cooper

 

Hoe lang werk je nu bij deFine?

Ik werk nu bijna twee jaar bij deFine, maar daarvoor heb ik hier stage gelopen. Ik deed een opleiding netwerkbeheerder bij het Noorderpoort hier in Groningen en ben na mijn stage blijven plakken. En ik heb het nog steeds naar mijn zin. Het is een geweldige werkplek met een leuke sfeer en leuke collega’s. Je krijgt hier echt de ruimte om je eigen ding te doen.Heb je ook hobby's?

Ik houd van fotografie. Ik heb laatst een nieuwe camera gekocht, een Canon EOS m50ii waar ik vooral veel landschappen mee fotografeer. Soms ga ik er ook vroeg voor op om het perfecte plaatje te schieten. En ik heb een drone waar ik graag mee vlieg en foto’s mee maak, zoals deze:


Dat is een mooie foto, waar is deze gemaakt?

Deze is gemaakt in Griekenland. Dat is mijn favoriete vakantieland. Prachtig is het daar. Ik ga er al zo lang heen dat ik inmiddels Griekse vrienden heb die ik daar elk jaar zie. We gaan het liefst met de camper. Drie dagen rijden, dan 20 uur met de boot. Daarna rijden we naar een vaste stek en toeren we af en toe rond.


Wat doe je bij deFine?

Vooral het aanleggen en beheren van netwerken. Het inrichten van switches, routers en computers voor projecten. Ik doe ook veel voor ExpoControl. Wanneer er een nieuwe klant is, maak ik nieuwe accounts aan en richt ik die in.


Het klinkt wel als een secuur werkje!

Het is wel precisie werk. Maar dat is ook wel mijn ding. Als je één cijfer verkeerd invult kan een station het niet doen. Het is belangrijk om alles goed in te vullen en documenteren.


Ben je ook vaak op locatie?

Ik ben soms op locatie maar meestal op het kantoor. Soms moet ik op locatie netwerkapparatuur installeren, switches aansluiten en wanneer alles geïnstalleerd is het testen.


Wat was voor jou echt een memorabel project?

Floriworld vond ik erg leuk. Dat was het eerste project waar ik aan werkte al tijdens mijn stage en daarna dus verder.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page