top of page
Zoeken

Interview met projectmanager Ruben

Naam: Ruben

Functie: Projectmanager

Typisch Ruben: Krullen!


 

Hoe lang werk je bij deFine?

Ik werk hier sinds februari 2020.


Je bent projectmanager, wat doe je zoal?

Ik doe alles om projecten binnen deFine goed te laten verlopen. Dat komt neer op het voorbereiden, uitwerken en begeleiden van projecten. De klant staat altijd centraal. Eerst inventariseer ik de wensen en brainstormen we samen wat de mogelijkheden zijn. Tijdens een project zorg ik dat iedereen op de hoogte is van de planning, uitvoering en laatste ontwikkelingen. En daarna het project naar tevredenheid aan de klant te mogen opleveren :-)En bevalt het werk bij deFine?

Ja, het bevalt zeker goed. Ik leer veel nieuwe dingen bij deFine. Er is veel diversiteit in de dagelijkse werkzaamheden. De ene dag begint met een brainstormsessie of een planningsoverleg, de andere dag plak je stickers, geef je een training of ben je op locatie om alles op rolletjes te laten. Het is wel raar dat ik net voor de coronatijd ben begonnen. Ik werk graag in een team en dat mis ik wel. Ik werk nu veel thuis terwijl juist het werken in een team mij energie geeft. Samen brainstormen over projecten en af en toe een vrijdagmiddagborrel. Eén collega heb ik nog maar 1x kort ontmoet en voor de rest alleen op een scherm gezien.


Wat heb je hiervoor gedaan?

Qua studie heb ik de PABO gedaan. Ik heb 9 jaar met veel plezier lesgegeven op de basisschool. Groep 1 tot en met 8, alles groepen heb ik gedraaid. Vanaf 2012 werkte ik ook steeds meer als fotograaf binnen mijn eigen bedrijf. Dit vind ik nog steeds erg leuk om te doen. Langzamerhand gaf ik nog maar twee dagen les en fotografeerde ik de andere dagen.


Wat voor fotografie deed je?

Ik heb van alles gefotografeerd. Van bruiloften tot zakelijke fotografie voor o.a. musea, bouwbedrijven en congressen. Eén van mijn foto’s stond in de New York Times, maar ik heb ook met Douwe Bob in een helikopter meegevlogen tijdens het bevrijdingsfestival.


Wat een avontuur! Hoe kwam je aan die mooie opdrachten?

Ik ben begonnen met bandfotografie. Tijdens een klus kwam ik in contact met de tourmanager van Miss Montreal. Ik heb gewoon gevraagd of ik eens de fotografie kon doen bij een van haar concerten. Dat klikte goed en het werd een langdurige samenwerking. Daarnaast kreeg ik de kans om al in een vroeg stadium de fotografie voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa te verzorgen. Dit openende veel deuren. Mijn netwerk groeide snel en de opdrachten kwamen binnen. Als je goede foto’s maakt en een beetje assertief en sociaal bent dan komen er leuke dingen op je pad.Fotografeer je nu nog veel?

Ik fotografeer nog altijd ongeveer één dag in de week. Nu met een gezin met kleine kinderen wel minder bands. Momenteel fotografeer ik veel voor o.a. het Fries Museum, Arriva, bouwbedrijven, hotels en restaurants.


Je creativiteit komt bij deFine vast goed van pas. Hoe ben je eigenlijk bij deFine terecht gekomen?

Hiervoor werkte ik bij Digitectuur van Alex Talsma. Hij is een digitaal strateeg en helpt organisaties bij digitale vernieuwing. Dat was een leuke tijd. Ik begeleide projecten en gaf trainingen. Tijdens mijn werk daar werkte ik al veel samen met deFine. Na drie jaar heb ik toen in goed overleg de overstap naar deFine gemaakt.Wat vond je een leuk project om te doen?

We zijn net klaar met de expositie in het bezoekerscentrum ‘Het Baken’ op Schiermonnikoog. Een erg leuk project op een mooie locatie waarin veel disciplines samenkwamen. Maar ook bijvoorbeeld bibliotheek Rijn en Venen was erg leuk om te doen, samen met Digitectuur. Daar hebben we informatietotems gemaakt en narrowcasting geïnstalleerd. Ik vind vooral de diversiteit leuk en samen met klanten werken naar een gewenst eindresultaat.


Is het een 9 tot 5 baan?

Nee, er is veel flexibiliteit en daar hou ik van. Dat is ook handig voor de combi met de fotografie. Als ik een keer op maandagmiddag een fotoklus heb kan ik makkelijk een middag omwisselen. Dat is erg fijn.


Tja, ik ben toch nog even nieuwsgierig, heb je nog iets leuks over jezelf te vertellen? Leuke hobbies?

Ik heb een prachtige vrouw en twee vrolijke en energieke kids. We zijn net verhuisd naar onze nieuwbouwwoning en daar kwam mijn ervaring als projectmanager goed van pas. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet. Hardlopen en korfballen zijn mijn sportieve hobby’s. Moet ik nodig weer eens gaan doen ;-) Ik houd ook erg van koken en goede jazz-muziek luisteren. Dat geeft me echt even rust na een werkdag.


404 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page