top of page
Zoeken

Interview met software engineer Dennie

Naam: Dennie

Functie: Software engineer

Typisch Dennie: Een lopende encyclopedie

 

Hoe lang werk je bij deFine?

Ik werk hier sinds 1 januari 2015, 5 jaar en 9 maanden dus. Hiervoor werkte ik twee bedrijven. Dat was soms qua planning wel een lastige combinatie. Ik vind het fijner om bij één werkgever te werken.


Bevalt het je bij deFine

Tuurlijk! *zegt hij met een grote glimlach*

Dennie op het deFine kantoor

Je bent hier software engineer, wat doe je zoal?

Ik programmeer alles voor deFine: Backend & front-end. Daarnaast doe ik het ontwerp en beheer van databases. Recent heb ik wat taken overgedragen aan onze nieuwe collega Tom. Dat is wel fijn omdat er door de jaren heen steeds meer taken bijkomen.

Dus voornamelijk achter de computer?

Ja, veel achter de computer inderdaad. Maar ik ga ook naar locaties toe om de gemaakte applicaties te testen.


Vind je die afwisseling leuk?

Ja, en ook heel leerzaam! Je doet kennis op van hoe dingen aangesloten zijn bijvoorbeeld. Dan kan ik makkelijker met een klant daarover praten als ze bellen met een vraag.

Dennie bij project Floriworld applicaties aan het testen

Je leert dus veel hier bij deFine?

Klopt, ik heb na een paar jaar hier te werken ook aangegeven dat ik graag een opleiding ernaast zou willen doen. En daar was gelukkig ruimte voor. Nu doe ik één dag per week de opleiding HBO ICT software engineering ernaast. Ik kan de opleiding mooi combineren met mijn projecten hier.

Wat voor talen programmeer je in?

In C#, PHP, HTML5, Python.

Is er een project die je heel erg leuk vond?

Ja ExpoControl.

Voor degene die dat niet weten, wat is ExpoControl?

ExpoControl is onze eigen beheerapplicatie voor musea. Je kunt zowel de hardware als de content beheren. Concreet betekent dat je bijvoorbeeld computers kunt aan- en uitzetten. Je kunt inlezen hoeveel uren een projector aan heeft gestaan. Maar ook dat musea zelf teksten en andere content kunnen aanpassen.

Waarom was dit project zo leuk?

Ik heb het echt zien groeien van iets kleins, tot dat wat het nu is. Het is echt ontstaan uit de vraag van de markt. We hebben het van de grond af aan opgebouwd en getransformeerd tot wat het nu is. Er zitten heel veel mogelijkheden in.

… Ik weet niet of ik het al kan noemen maar achter de schermen zijn we bezig met een nieuwe versie. Die versie krijgt helemaal een nieuwe look en een verbeterde werking. Daardoor is het nog duidelijk en intuïtiever voor de klant.

Dank je wel voor de scoop ;-)


Dennie duikt in de code


Als laatste vraag: Waar word je het meest blij van in je werk?

Ik word het meest blij van als alles samenwerkt in een tentoonstelling. Van tevoren moet ik heel veel uitdenken. Hoe elk los station werkt en hoe alle stations samenwerken. Hoe alle informatie wordt opgeslagen. Het zijn allemaal kleine puzzelstukjes. Wanneer alle hardware geïnstalleerd is en alle software aangaat en het werkt zoals je het van tevoren hebt bedacht is dat echt een “Yes-moment”!

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page