top of page
Zoeken

Interview met Software engineer Sander

Naam: Sander

Functie: Software engineer

Typisch Sander: 100% enthousiasme

 

Hoe lang werk je nu bij deFine?

Ik werk hier sinds november 2020. Hiervoor heb ik veel verschillende dingen gedaan. Ik heb een achtergrond in theater verlichting, bij Lichtpunt. Ik heb mijn eigen bedrijf gehad in grafische vormgeving en ik ben lichttechnicus bij Kraantje pappie geweest voor 4 jaar.


Je hebt toffe dingen gedaan dus, kun je een paar highlights delen?

Bij lichtpunt werkte ik mee aan mooie opdrachten, zoals shows van Bert Visser, shows van Jochem Meijer en festivals zoals Noorderzon. Met lichtkunstwerken van de OGE group ging ik zelfs de wereld over naar o.a. Milaan en Shanghai.

Maar met Kraantje Pappie op tour was ook een heel gave ervaring. Ik ben vier jaar mee geweest op tour als lichttechnicus. Ik heb voor zo’n 400 shows het licht verzorgt.


Wauw, dat klinken wel als toffe avonturen! Nog een mooi verhaal?

De zwarte cross was zeker een hoogtepunt. Toen ik aan het opbouwen was voor Kraantje Pappie keek ik om me heen en zag ik al best wel veel mensen. Maar toen de show begon ging het dak er echt af en stonden er zo’n 60.000 mensen los te gaan. Dat was heel gaaf.


En nu aan de slag bij deFine dus?

Ja, als software engineer ben ik druk met de ontwikkeling van museum software Expo Control. Expo Control wordt gebruikt door musea om online hun content te beheren en de apparaten aan te sturen. Tentoonstellingen worden natuurlijk steeds digitaler. Ik heb heel veel zin om de nieuwe functies en designs uit te rollen.


Wat was voor jou echt een memorabel project?

Het Universiteitsmuseum in Groningen vond ik een leuk project. Ik heb alle applicaties gemaakt en de Unity games. Ik vond het erg leuk dat het project was gebaseerd op een onderzoek van de Universiteit over de beleving van tijd. Het was echt een uitdaging om de wetenschappelijke onderzoeken te vertalen naar spellen.


Welke programma’s werk je in?

Ik werk veel met het Adobe pakket (XD & Illustrator). Daarnaast werk ik in Miro, Unity, Visual Studio en Visual Studio Code.

Maar even iets anders, heb je nog iets leuks te vertellen over jezelf? Leuke hobby’s?

Ik ben een echte Minecrafter. Ik vind het leuk om mooie werelden bouwen. Ook de technische kant van Minecraft vind ik interessant. Verder lees ik graag technieuws. Zo blijf ik up to date met de industrie.


Als laatste vraag: Wat is iets leuks dat niemand weet van jouw beroep?

Wat heel leuk is dat software engineer zijn ook een heel creatief beroep is. Alle facetten van de banen die ik in het verleden heb gehad komen hier samen. In het theater, de lichtshows met optredens en de grafische vormgeving. Het gaat allemaal om het creëren van een beleving voor een bezoeker. En die beleving en creativiteit kan ik nu ook weer kwijt in mijn baan. Ik zit hier prima op mijn plek.


83 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page