top of page
Zoeken

Touchscreenzuilen in musea

De collecties van musea omvatten een schat aan informatie. Bijvoorbeeld prachtige foto’s, informatieve teksten en interessante video’s. Een informatiezuil met touchscreen is een veelzijdige manier om informatie te tonen. Bezoekers kunnen met een paar tikken meer te weten komen over de kunstenaar die een bepaald werk heeft gemaakt, interessante anekdotes lezen over het ontstaan ervan, of meer ontdekken over de periode waarin het werd gemaakt. Er kunnen foto’s van objecten getoond worden of achtergrondinformatie over het ontstaan. Informatiekiosken zijn een geweldige manier om museumbezoeken nog aangenamer en informatiever te maken.

Touchscreens bieden vele mogelijkheden in het tonen van content.

Touchscreens zijn een krachtig middel om informatie op een creatieve en aansprekende manier over te dragen, door het gebruik van video, geluidsfragmenten en andere multimedia-elementen.

Een touchscreen is ideaal voor het weergeven van verschillende soorten content, zoals teksten, video’s, foto’s en audiofragmenten. Touchscreens zorgen ervoor dat gebruikers meer betrokken zijn bij de content dan traditionele schermen. Bij een touchscreen kunnen gebruikers zelf kiezen wat ze willen bekijken. Dankzij de vele mogelijkheden en de uitgebreide informatie die in één zuil beschikbaar is, kun je een groter deel van de museale collectie tonen.


Doelgroepen en talen

Steeds vaker erkennen musea de meerwaarde van een expositie met meerdere talen. Het aanbieden van een grotere diversiteit aan talen zal uiteindelijk een breder publiek aantrekken. Dit is niet alleen goed voor de verkoop van tickets, maar het geeft ook minderheden de kans deze tentoonstelling te bezoeken in onze multiculturele samenleving. Het aanbieden van meertalige content is niet alleen weggelegd voor grote musea, maar ook steeds toegankelijker voor middelgrote en kleine musea.

Touchscreenzuilen zijn een uitstekende manier om verschillende talen aan te bieden in een expositie. Met de combinatie van ExpoControl beheersoftware kun je op een toegankelijke wijze alle content meertalig aanbieden. En dit geldt niet alleen voor teksten. Ook video’s en audiofragmenten kun je makkelijk meertalig aanbieden.

Ook kun je verschillende doelgroepen aanspreken. Het is erg leuk om voor kinderen speciale content aan te bieden die hen meer aanspreekt. Ook kun je per provincie of postcodegebied speciale content te tonen.

(Serieus) gaming

Ook zijn touchscreens zeer geschikt voor games. Spellen spreken alle leeftijden aan. Zeker kinderen vinden het een leuk onderdeel van een tentoonstelling. Iedereen vindt het leuk om zelf iets te kunnen doen in een museum.

De spellen kunnen alleen het thema hebben van de tentoonstelling, bijvoorbeeld een memorie spel waar je afbeeldingen van de expo gebruikt. Ook kan een spel echt educatief zijn, ook wel educatieve spellen of serious-gaming genoemd. Dan leert de bezoeker door het spel te spelen meer over de materie.


Aanvullende technieken

Er kunnen ook extra technieken worden gebruikt in de touchscreenzuil. Je kunt bijvoorbeeld een RFID-reader aan de zuil toevoegen. Bezoekers kunnen dan inchecken met een RFID-tag. Je kunt audio toevoegen aan een zuil door luisterpucks of inbouwspeakers te gebruiken. Daarnaast kunnen knoppen, scanners en andere interactieve technologieën worden toegevoegd.

Ontwerp je touchscreenzuil naar eigen wens

Met de touchscreenzuil van deFine kunt u de uitstraling volledig aanpassen aan uw wensen. De zuil is beschikbaar in elke kleur en kan bedrukt worden met uw logo, praktische informatie over de routing of zelfs met een afbeelding.


Ook het formaat van de zuil is volledig op maat te maken. U heeft de vrijheid om zelf het formaat van de touchscreen en de hoogte en breedte van de zuil te kiezen, zodat deze perfect past bij uw locatie en de beleving van uw bezoekers.


Met de mogelijkheid om de uitstraling en het formaat aan te passen, biedt de touchscreenzuil van deFine een volledig gepersonaliseerde oplossing voor uw museum of culturele instelling.


Vrijblijvend brainstormen over de mogelijkheden? Ben je benieuwd of touchscreenzuilen iets zijn voor jouw expositie? We maken graag vrijblijvend kennis. Neem contact op via 050-707 4919 of mail naar info@define-it.nl
Bekijk ook eens ons project bij het Universiteitsmuseum Groningen38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page