top of page
Zoeken

VR-brillen: Roofkunst Mauritshuis

De tentoonstelling Roofkunst in het Mauritshuis in Den Haag is helaas weer afgelopen. Wat was het een prachtige tentoonstelling. Met de VR-brillen en de prachtige beelden van Moyosa krijg je echt de mogelijkheid om in een andere wereld te stappen.


In de expositie wordt het thema roofkunst aangekaart. Want hoe ga je om als museum met geroofde kunst? En welke bekende werken zijn geroofd in het verleden?

In drie VR-belevingen zie je aan de ene kant een historisch object en aan de andere kant een VR-belevingswereld over dat object. Je krijgt als bezoeker als het ware de mogelijkheid om even terug te gaan in het verleden. Wanneer je de VR-bril opzet zie je een VR-wereld over het object en hoe het verkregen zou kunnen zijn, zoals hieronder met de kis (dolk) die je op de roze sokkel ziet. Deze is na een veldslag geroofd op Balie. De VR-wereld geeft een beeld van hoe de dolk verkregen zou kunnen zijn.
Bekijk de video over de beelden op de VR-brillen

In deze video van Moyosa zie je meer van de VR beelden die te zien zijn.

Bekijk hier de prachtige video:
Wil je meer weten over VR-brillen?

Vr-brillen zijn op veel verschillende manieren inzetbaar. Ze bieden bezoekers echt een unieke ervaring. Een kijkje in een andere wereld. Lees hier meer over VR-brillen en hoe ze in te zetten zijn bij jullie museum.


VR-brillen
VR-brillen (fotocredit: Mauritshuis)
9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page