top of page
Zoeken

Wil jij ook je eigen touchscreen-interface maken?

Stel je voor: een touchscreen-interface waarop alles mogelijk is. Video's afspelen, teksten en foto's tonen, audioberichten afspelen – alles om jouw verhaal over te brengen naar bezoekers.


Maar vraag je je wel eens af:

  • Zit ik vast aan een template?

  • Kan ik ook knoppen maken om naar volgende pagina's te linken?

  • Kan ik een grote foto als achtergrond maken?

  • Kan ik ook speciale content voor kinderen aanbieden?

  • Kan ik verschillende talen aanbieden?


Met StoryGrid van ExpoControl kun je een touchscreen precies zo inrichten als je zelf wilt.


Custom touchscreen interface: StoryGrid

Met StoryGrid kun je een touchscreen volledig aanpassen naar je eigen wensen. StoryGrid werkt met een raster waarbij je vakjes kunt slepen naar de gewenste grootte. Elk vak kan een specifieke functie krijgen: een foto, tekst, video, audiofragment of een knop die naar een volgende pagina linkt. Zo kun je de interface van het touchscreen laten aansluiten op je huisstijl en bij de expositie.


Voorbeeld: touchscreen bij De Bastei Nijmegen

Op de foto hieronder zie je een touchscreen met het StoryGrid template in de praktijk bij De Bastei. Bezoekers kunnen zelf door de informatie heen navigeren. Er is een hoofdonderwerp, leven en werken bij de Waal. En vanuit daar kunnen ze kiezen of ze meer willen weten over handel, visserij, scheepvaart of klei&zand.


Bied je content meertalig aan, en ontvang meer bezoekers.

Wanneer je de content in het museum in meerdere talen aanbied, kun je ook meer bezoekers aantrekken. Bij de Bastei in Nijmegen bieden ze de content ook in het Duits en Engels aan. Een strategische zet, gezien hun locatie.Speciale content voor kinderen

Kinderen leren op hun eigen manier, dus het taalgebruik moet eenvoudiger zijn en de tekst korter om hun aandacht vast te houden. Gebruik levendige kleuren die kinderen aanspreken en overweeg een museum mascotte die hen door de tentoonstelling begeleidt. Voeg puzzels, spelletjes of speciale video's toe om hen actief te betrekken bij het verhaal van het museum.


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie museum of ben je bijvoorbeeld een tentoonstelling ontwerper en wil je meer weten over de mogelijkheden. Neem contact op via 050-707 4919 of info@define-it.nl en maak een vrijblijvende afspraak.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page