top of page

Bibliotheek Rijn en Venen

In samenwerking met Digitectuur hebben we een mooi project gedaan bij de bibiotheken van Rijn & Venen. Dit zijn écht bibliotheken van deze tijd. Zo hebben ze ‘De Maakplaats’ waar je bijvoorbeeld kunt 3D-printen en je kunt leren programmeren. Ze hebben meerdere vestigingen waarbij twee vestigingen toe waren aan nieuwe schermen en Narrowcasting. Op de schermen tonen ze bijvoorbeeld openingstijden, nieuwe workshops, uitgelichte boeken en events zoals de Kinderboekenweek.

Bibliotheek Rijn en Venen

Hoofdvestiging Alphen Centrum & Bibliotheek Boskoop

In de pas nieuwgebouwde hoofdvestiging in het centrum van Alphen aan den Rijn zijn drie zuilen geplaatst en drie 49 inch schermen. In de bibliotheek in Boskoop zijn ook vier schermen opgehangen die de bezoekers voorzien van informatie.


Informatieve totems

We hebben grote informatie totems geplaatst. Eén totem heeft een 55 inch high brightness scherm. Dit scherm is naar buiten gericht om ze de bezoekers buiten te informeren. Binnen zijn twee zuilen geplaatst met een 49 inch scherm. De totems zijn gemaakt van hout en hebben handige wielen aan de onderkant zodat de zuil makkelijk te verplaatsen is. Idealiter gaat de stroomtoevoer via een vloerstopcontact, zo zie je geen kabels.


Narrowcasting schermen & players

Ook zijn er verschillende informatieve schermen geplaatst. Deze schermen hebben een formaat van 49 inch zodat ze goed zichtbaar zijn voor de bezoeker. De schermen worden met beugels aan de wand of zelfs aan een pilaar gemonteerd. De schermen worden gecombineerd met mediaplayers.


Content via Narrowcasting

De content (foto’s etc.) op de schermen is makkelijk op de schermen te zetten. Dit kan overal ter wereld, je hoeft dus niet op de locatie van de schermen te zijn om de content aan te passen.  Je kunt allerlei verschillende informatie op de schermen zetten via ons Narrowcastingsysteem. Foto’s, video’s, teksten! Maar ook informatie van derde partijen zoals RSS-feed, social-mediaberichten, YouTube filmpjes, API’s en eigen applicaties. De Templates zijn modulair op te bouwen, helemaal naar eigen wens. Daarna worden ze in de programmering opgenomen.


Hardware aansturing via ExpoControl

De hardware wordt ook automatisch aan- en uitgezet. Wel zo handig! Je wilt natuurlijk niet elke dag met een tas vol afstandsbedieningen langs alle schermen. Deze hardware aansturing gebeurt vanuit ExpoControl. Dit is ons eigen softwaresysteem. Hiermee wordt alle apparatuur aangestuurd.

bottom of page