top of page

De Drie Waarden

Drie musea in Zuid-Holland zijn gaan samenwerken onder de naam “Drie Waarden” en maken voor het ontsluiten van hun digitale collecties gebruik van een mooie combinatie van producten van deFine. Er zijn StoryTellers geplaatst die vooral tot hun recht komen met MuseumBeheer en de nieuwe Bibliotheek van deFine. Erg informatief voor de bezoekers en eenvoudig in beheer voor de conservators.

De Drie Waarden

De “Drie Waarden” hebben MuseumBeheer, Bibliotheek en StoryTeller in gebruik genomen voor hun gezamenlijke digitale collectie.

‘De Drie Waarden’ is een samenwerkingsverband tussen Museum De Koperen Knop, Museum Hoeksche Waard en Streekmuseum Krimpenerwaard.  Deze musea hebben de handen ineengeslagen om samen hun collecties digitaal te ontsluiten. De bezoeker wordt zo in staat gesteld om verschillen, verwantschap en dwarsverbanden in slechts één bezoek te ontdekken. Om de verhalen nog meer tot leven te brengen is er ook met theater- en dialectgroepen samengewerkt. De enorme collectie is toegankelijk gemaakt door interactieve StoryTellers van deFine. Met aanraakmonitoren maakt de bezoeker een reis door het verleden, genietend van dié elementen die hem/haar aanspreken. Speciaal voor de kleintjes is er een interactief geheugenspel ontwikkeld. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook leerzaam.  Ook educatief is de quiz die bezoekers kunnen doen. En, wat leerzaam is voor ‘De Drie Waarden’ is dat iedere bezoeker op de interactieve zuil feedback kan geven. Hiermee krijgen de musea inzicht in de onderwerpen/onderdelen die de bezoeker heeft meest raken.


Onder het motto “Samen Sterker” wilden deze musea een project realiseren dat de bezoeker in staat stelt om met een bezoek aan één museum de collectie van maar liefst drie musea digitaal te bekijken. Daarbij krijgen de verhalen van de mensen uit De Drie Waarden de aandacht die ze verdienen. Dit project kan een voorbeeld zijn voor andere (streek-)musea.


Centrale bibliotheek

Voor het centrale beheer is de Bibliotheek toegepast, een online beheersysteem van deFine voor digitale collecties en spellen. Dit is een onderdeel van MuseumBeheer (link) waarmee de installaties geheel kunnen worden beheerd. In elk van deze drie musea zijn twee StoryTellers (link) geplaatst, de bijzondere interactieve zuilen van deFine.

bottom of page