top of page

Douwe Egberts Museum

Douwe Egberts is een iconisch Nederlands koffiemerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1753. Opgericht in Joure, Friesland, door Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thysses, begon het bedrijf als een klein kruidenierswinkeltje. In de loop der jaren groeide Douwe Egberts uit tot een toonaangevende speler op de internationale koffiemarkt. Het merk staat bekend om zijn constante kwaliteit en brede assortiment, variërend van gemalen koffie en bonen tot koffiepads en capsules. De kenmerkende smaak en het aroma van Douwe Egberts koffie zijn het resultaat van zorgvuldig geselecteerde bonen en een verfijnd brandproces, waardoor het al generaties lang geliefd is bij koffieliefhebbers.

Douwe Egberts Museum

deFine heeft de techniek geleverd voor deze tentoonstelling. In een prachtig ontwerp met o.a. verschillende monitoren en touchscreens wordt de rijke geschiedenis van Douwe Egerts verteld.


Touchscreens en Beeldschermen

deFine heeft verschillende touchscreens in de speciaal ontworpen tafels gemonteerd. Bezoekers kunnen hier zelf door catalogi bladeren of films bekijken. Verder hangen er grote beeldschermen waar interessante beelden van Douwe Egberts te zien zijn.


Radio met sensor

Een oude radio is voorzien van moderne techniek. In het meubel is een sensor gebouwd. Zodra de bezoeker voor het meubel staat wordt er een audiofragment afgespeeld.


Schermen in oude TV's

De behuizingen van oude TV's geven gelijk een retro look. deFine heeft moderne beeldschermen in de behuizing gemaakt. Op de schermen zijn historische video's te zien van Douwe Egberts.


ExpoControl

Het museum maakt gebruik van ExpoControl. Alle apparaten kunnen automatisch aan- en uitgezet worden. De content, zoals video's, teksten en foto's zijn allemaal online te beheren via het ExpoControl platform.Interieurontwerp: Hofmijer Dekker


  

bottom of page