top of page

Factory tour Zehnder Zwolle

Zehnder is een wereldwijde producent en leverancier van systemen voor het binnenklimaat. Een goed binnenklimaat in gebouwen is essentieel voor de gezondheid. Slechte binnenlucht kan namelijk vervelende gezondheidsklachten veroorzaken. Zehnder biedt innovatieve apparaten, zoals radiatoren, verwarmings- en koelplafonds, en ventilatieoplossingen die een gezond en comfortabel binnenklimaat garanderen. Zehnder, ooit begonnen als een Zwitsers familiebedrijf, is uitgegroeid tot een toonaangevende internationale leverancier van oplossingen die bijdragen aan een gezond en aangenaam binnenklimaat, met tevreden klanten in meer dan 70 landen. deFine heeft de interactieve technologie en software geleverd voor de factory tour.

Factory tour Zehnder Zwolle

Zehnder voorziet bedrijven en particulieren van innovatieve apparaten, zoals radiatoren, verwarmings- en koelplafonds, en ventilatieoplossingen die voor een gezond en comfortabel binnenklimaat zorgen.


Het was de wens van dit bedrijf om een informatieve showroom en factory tour te maken waar alle producten getoond kunnen worden. Ook was er een ruimte nodig waar installateurs opgeleid kunnen worden om de systemen te installeren.


Factory tour

Zehnder beschikt over een ruime fabriekshal die uitgerust is met een loopbrug. Deze loopbrug biedt een indrukwekkend uitzicht over de werkplaats en is de perfecte locatie om uitleg te geven over het fabricageproces. deFine heeft op deze locatie twee 32 inch HD-touchscreens geïnstalleerd die bezoekers voorzien van informatie over de verschillende afdelingen en fasen van de montage. Deze touchscreens gebruiken StoryGrid van ExpoControl, een platform waarop je een eigen interface kunt ontwerpen en de content kunt beheren. Bezoekers kunnen zelf onderwerpen selecteren die zij interessant vinden en meer over willen weten. De content op de touchscreens is beschikbaar in meerdere talen, waardoor het toegankelijk is voor een breed publiek. Showroom


Showroom

Er is tevens een showroom waar bezoekers uitgebreid kunnen leren over het optimaliseren van het binnenklimaat in hun woning. Veel elementen die bijdragen aan een beter binnenklimaat zijn normaal gesproken onzichtbaar. Echter, in ons demohuis zijn deze componenten duidelijk zichtbaar gemaakt, waaronder ventilatiesystemen, buizen en filters. deFine is verantwoordelijk voor de aansturing van de automatische schuifdeuren in deze ruimte. Daarnaast is er een projectie waarop een film wordt vertoond die het belang van goede ventilatie en een optimaal binnenklimaat uitlegt.


Interne opleidingsruimte

Er is een interne opleidingsruimte, waar installateurs aan de hand van video's uitleg krijgen over de montage van de complexe systemen. deFine heeft 7 43 inch schermen gemonteerd in deze ruimte en een bijzondere op maat gemaakte lamp die in elke gewenste kleur gezet kan worden.


Les- en vergaderruimte

In de les- en vergaderruimte hebben we een groot 85-inch touchscreen geïnstalleerd, dat in hoogte verstelbaar is en synchroon beweegt met de tafel. Bovendien hebben we een unieke lamp ontworpen, gemaakt van buizen uit het ventilatiesysteem. In deze buizen zijn adresseerbare LED's ingebouwd die op individueel pixelniveau te regelen zijn via een LED-controller. De aansturing van de lamp gebeurt ook via ExpoControl, wat zorgt voor een flexibele en dynamische verlichting tijdens presentaties en vergaderingen.


Ontwerp: Sandenburg DST

Interieur: Buss Ontwerp & inrichting

bottom of page