top of page

FloriWorld

Als bedankje. Een felicitatie. Ter beterschap. Of gewoon voor de mooi, bloemen komen altijd van pas. Daarnaast zijn bloemen ook nog eens één van de belangrijkste exportproducten van Nederland! FloriWorld is een belevingsexplosie van Bloemen. Je leert over bloemen en de veiling, maar wordt ook uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met boeketten maken of in de Flori veiling mee te bieden op een boeket.

FloriWorld

FloriWorld is een belevingsexplosie van Bloemen. Je leert over bloemen en de veiling, maar wordt ook uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met bloemschikken of in de FloriWorld veiling mee te bieden op een boeket.

deFine heeft de interactieve techniek geleverd in FloriWorld. Naast de hardware hebben we ook de software geleverd met daarin de aansturing van de apparaten en het beheer van de content. Speciaal aan dit systeem is de personal experience voor de bezoeker. We lichten hieronder een aantal stations & technieken voor je uit.


RFID-polsbandje & scanners

Iedere bezoekers krijgt een RFID-polsbandje bij de entree. Dit bandje is niet alleen mooi, hij is ook nog eens heel slim! Door de hele expositie heen kun je je bandje gebruiken om stations te activeren en je voorkeur aan te geven bij de infozuilen. Selfie maken? Film starten? Bloemen uitkiezen? Dit kan allemaal met je bandje.


Embrace me – levend behang

Wat een blikvanger is dit! In een zaal van 438 m2 wordt met 19 beamers prachtige illustraties geprojecteerd op de wand en vloer! Wanneer je in deze ruimte staat waan je je echt in een andere wereld.

Ook heeft de ruimte 16 luidsprekers en 4 subwoofers die een gelijkmatig geluidsbeeld creëren. Om het geluid extra tot zijn recht te laten komen is het plafond is voorzien van een akoestisch dempend materiaal.


Bloom gallery – LED-wall

Wauw, een 5 meter brede videowall bestaande uit 16 schermen. Om deze blikvanger kun je niet heen! Bij de videowall staan vier zuilen met touchscreens, RFID-readers en individuele audio. In deze zuilen vind je een video bibliotheek met allemaal interessante video’s over bloemen! De techniek achter het groeien van bloemen, de bloemenveiling & logistiek en nog veel meer!


Flowerize me

Op een 10 meter lange projectie vind je het prachtig Nederlandse landschap Kinderdijk met molens bij schemering. Met verschillende ‘ontstekingsmechanismen’ kun je zelf vuurwerk afsteken. En niet zomaar vuurwerk, bloemen vuurwerk! Vooral als je samenwerkt, kun je een indrukwekkende show neerzetten door veel vuurwerk af te steken. Een feest om naar te kijken en te luisteren!

Om de beleving extra te versterken is er een geurmachine geplaatst zodat je het bloemenvuurwerk kunt ruiken.


My Selfie settings 

Deze ruimte is een toffe selfie-ruimte! Hier kun je o.a. een foto maken voor een greenscreen en je eigen achtergrond erbij uitzoeken. Ook is er een indrukwekkende 3D bloemen-installatie waar je een RETO selfie kunt maken. Een RETO foto is een foto die vanuit drie verschillende hoeken wordt gemaakt en wordt samengevoegd tot een animatie.


Bloemenveiling

Een station die niet kan ontbreken is de bloemenveiling! Je kunt, net als in een echte veiling, bieden op mooie bloemen en planten, die je in de gehele expositie eerder voorbij hebt zien komen in de FloriRail. Eenentwintig bezoekers kunnen deelnemen aan de veiling en hebben allemaal een eigen desk met een 15 inch touchscreen. In de desk kun je FloriCoins inwerpen en het bieden kan beginnen!

bottom of page