top of page

GP Groot

GP Groot is een recyclingbedrijf dat met meer dan 200 voertuigen dagelijks afval bij woonhuizen, bedrijven en instellingen ophaalt. Het afval wordt gesorteerd en gerecycled. Daarnaast hebben ze nog meer activiteiten o.a. in de brandstoffen- en oliehandel. In de vestiging in Alkmaar is een informatieve plek gerealiseerd met informatie over de geschiedenis van het bedrijf en het proces van het recyclen. De nadruk ligt op de circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst.

GP Groot

Videowall met de geschiedenis van GP Groot

Bij het informatiecentrum van GP Groot staat een grote videowall bestaande uit zeven schermen met wisselende groottes. Bezoekers kunnen plaatsnemen op een bankje waar ze aan een grote knop  draaien waarmee ze door een tijdlijn scrollen. Zo leren de bezoekers alles over de geschiedenis van het bedrijf en de veranderingen in afvalverwerking door de jaren heen.

De knop waarmee je door de tijdlijn heen scrolt is 3D geprint en heeft LED-lampjes en haptic touch feedback om aan te geven waar je bent in de tijdlijn. De knop is gemonteerd op een sokkel bij het bankje en waar een scherm in gemonteerd is waarmee informatie op kunt lezen.


VR meubel met twee VR brillen

Bij GP Groot hebben we een groot VR-meubel geplaatst. Dit is een meubel gemaakt van hout met daarop twee VR-brillen die een film tonen. In de film wordt alles verteld over het recycleproces. Een ware beleving om in VR te zien.


Maquette met 3D-beelden (Pepperghost)

De grote maquette is echt een blikvanger. Wanneer je aan komt lopen zie je een grote ronde tafel met daarop rijdende vrachtwagens. Het geheel is aangekleed met 3D-geprinte objecten.

Bezoekers kunnen een video bekijken met 3D-effect via een pepperghost box. Wanneer je in deze box kijkt zie je objecten waar GP Groot mee werkt. Bijvoorbeeld een centrifugetrommel die afval scheidt en sorteert. Eén van de boxen toont producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen.


ExpoControl

De content wordt beheerd via ExpoControl. Met ExpoControl kun je zélf je apparaten en content beheren in een tentoonstelling of andere informatieve omgeving.


Ontwerp: Kexcom

bottom of page