top of page

Het Natuurhistorisch Rotterdam

De interactieve tentoonstelling "Pure Veerkracht" is gericht op kinderen en gaat over de natuur in de stad. deFine heeft de techniek geleverd voor de speurtocht door het museum. De kinderen worden meegenomen in een avontuur vol van ontdekkingen over de, vaak verborgen, natuur in hun woonomgeving. Een tocht vol met spel elementen en spanning.

Het Natuurhistorisch Rotterdam

"Pure Veerkracht" is een interactieve tentoonstelling over de natuur in de stad, gericht op kinderen. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een petje met ingebouwde RFID technologie waarmee het mogelijk is om de deelnemers tijdens een speurtocht door de expositie real-time te volgen. De interactieve stations kunnen hiermee de kinderen herkennen en hun naam tonen. Bovendien kunnen zo opdrachten worden gegeven aan de hand van behaalde resultaten.  Een speurtocht leidt ze door projectietunnels met informatie over bijvoorbeeld dagdieren en nachtdieren. Ze kunnen opdrachten uitvoeren aan de hand van informatie die in het museum is te vinden. Een prachtig voorbeeld van een interactieve tentoonstelling.

deFine heeft hiervoor de volgende technologie verzorgd:

  • Enkele Interactieve Kiosken waarvan zowel de hardware als de media wordt beheerd met MuseumBeheer.

  • De RFID technologie waarmee het mogelijk is om de bezoekers real-time door de expositie te volgen.

  • De interactieve opstelling met drie monitoren en een aanraakscherm voor het Dilemmabankje. Hier krijgen bezoekers dilemma's voorgelegd over de natuur in de stad en kunnen die met behulp van het aanraakscherm beantwoorden.

  • De Smartbox is een soort slimme vitrine kast dat natuurproducten toont

  • en daarover informatie verzameld met behulp van sensoren en de uitslagen toont op monitoren.

  • Twee projectiewanden met ieder 3 projectoren en een projectieplafond waarop historische beelden worden getoond. Bezoekers kunnen zelf foto's maken en naar de projectiewand sturen. ​

bottom of page