top of page

Nijntje Museum Utrecht

Het Nijntje Museum, onderdeel van het Centraal Museum, is een wereld voor peuters en kleuters. In dit museum kunnen kinderen de wereld ontdekken en beleven. Bijvoorbeeld door een papagaai te leren praten, of door zelf (virtueel) auto te rijden. Dit maakt het Nijntje Museum een Beleef Museum, met tientallen ‘doe’elementen.

Nijntje Museum Utrecht

Interactieve Nijntje Museum in Utrecht 

Het Dick Brunahuis is omgetoverd tot het Nijntje Museum waar peuters en kleuters de verhalen van Nijntje kunnen beleven. Een leerzame ontdekking omdat ze zelf achter het stuur van een auto kunnen kruipen en een route door de stad kunnen "rijden". De beelden van de route zijn zichtbaar op monitoren die als voorruit in de auto zijn gemonteerd.

 

Leerzaam en interactief met veel vermaak Het Nijntje Museum is een eigentijds educatief museum waarin veel is te bleven voor de kleintjes. Er zijn vele ‘doe’ elementen allemaal rondom de wereld van Nijntje. Met tien themaruimten waar kinderen worden uitgenodigd om te spelen en op deze manier de echte wereld een beetje beter te begrijpen.

 

Om dit te kunnen realiseren is er veel techniek ontwikkeld door deFine voor onder andere:

  • Een kruising waar een verkeerslichten systeem staat met een oversteekknop. Een slagboom bij een spoorwegovergang die kan worden bediend. Als de slagboom naar beneden is klinkt er ook het bekende belsignaal dat automatisch wordt getriggerd door een kantelsensor.

  • Een papagaai die de peuters en kleuters zelf kunnen leren spreken met behulp van een microfoon en opname / afspeelknop. Een echte na-aap papagaai.

  • Kinderen kunnen ze langs de dokter en door een X-Ray scanner. Met geluiden valt er heel wat te ontdekken van de menselijke anatomie.

 

Met diverse interactieve stations kunnen kinderen op speelse wijze en met behulp van veel én veilige technologie leren, ontdekken en onderzoeken. En dat sluit helemaal aan bij het gedachtengoed van geestelijk vader Dick Bruna.

bottom of page