top of page

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is een bijzonder onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. In 1684 kocht stadhouder Willem III het middeleeuwse jachtslot Het Loo (nu ‘Het Oude Loo’ genoemd) inclusief de omringende gebouwen, bossen, landerijen en waterlopen. In 1686 waren het paleis en de tuinen zo goed als klaar. Tot 1975 is het paleis door opvolgende stadhouders, koningen en koninginnen gebruikt als jachtslot en zomerverblijf. Paleis Het Loo is in 1984 geopend als museum en trekt meer dan 150 000 bezoekers.

Paleis Het Loo

deFine heeft meegewerkt aan de tentoonstelling “Wij Willem, de koningen die Nederland bouwden.” Een interessante tentoonstelling over de koningen Willem I, II en III en de rol die zij speelden in de totstandkoming van de monarchie en Nederland. In de westvleugel van Paleis Het Loo wordt het verhaal op interactieve manier verteld. De bezoeker loopt van scene naar scene en beleeft het leven aan het hof in de 19e eeuw.


Sollicitatie quiz

Om de bezoeker op diverse manieren hun kennis te testen over de verschillende koningen die Nederland hebben opgebouwd is er een ‘sollicitatie’quiz. De uitslag van de quiz laat zien of je over voldoende kennis beschikt om een dag te helpen in het paleis. Twee grote tv-schermen zijn in een indrukwekkend oranje meubel gebouwd, samen met luidsprekers. Voor de wand staan twee groet quiz knoppen waarmee je antwoord kunt geven op de gestelde vragen.


Unieke tafel met interactieve servieskast

Een interactieve tafel & servieskast laat jou, als lid van de hofhouding, weten of de tafel juist gedekt is voor het hooggeëerde bezoek dat komt. Je moet de juiste borden, glazen en decoratie uitzoeken. Weet je niet welke optie je moet kiezen? Wees gerust, de servieskast is namelijk niet zomaar een servieskast! In de servieskast zit een scherm ingebouwd met daarop iemand die jou gaat helpen en je tips geeft.

Alle items op de tafel zijn voorzien van sensoren. Onder de tafel is een RFID-reader geplaatst. Wanneer je een item op deze plek neerzet kun je via het beeldscherm zien of de gekozen voorwerpen op de juiste plek staan en of het überhaupt het juiste item is.


Greenscreen fotobooth

Er is een groot greenscreen waar je voor kunt staan samen met een aantal leuke props. Je kiest vervolgens zelf een koninklijke achtergrond en even waan je je in de wereld van prinsen en prinsessen.


Informatiezuilen

Natuurlijk is er ook veel beeldmateriaal om te bekijken en informatie te lezen over de koningen Willem I, II en III. Op informatieve touchscreenzuilen (storytellers) zijn foto’s te zien, tijdslijnen en filmpjes.



In samenwerking met: Flux Projects, Marcel Hectors - DiColore, Bardet Ontwerp, Brandwacht en Meijer, Lichtpunt en MAV Techniek

bottom of page