top of page

Speelgoedmuseum Deventer

Kinderen zijn dol op speelgoed. Maar het speelgoed waar kinderen nu mee spelen is niet hetzelfde als het speelgoed waar in de vorige generaties mee werd gespeeld. Door de jaren heen zijn de productietechnieken voor speelgoed steeds innovatiever geworden, waardoor het speelgoed zelf ook is geëvolueerd. Het Speelgoedmuseum in Deventer heeft de grootste speelgoedcollectie van Nederland, tentoongesteld in twee sfeervolle koopmanshuizen uit de Hanzetijd. Een bezoek aan dit museum laat zien dat speelgoed niet alleen vermaak biedt, maar ook diepgaande inzichten geeft in zowel onze persoonlijke levens als onze culturele geschiedenis. deFine heeft techniek en software geleverd aan dit leuke kleurrijke museum.

Speelgoedmuseum Deventer

ExpoControl

Het Speelgoedmuseum Deventer maakt gebruik van ExpoControl. Hiermee kunnen medewerkers vanaf elke computer inloggen in een online omgeving om het museum te beheren. Ze kunnen apparaten in- en uitschakelen, nieuwe films uploaden, teksten aanpassen en meldingen bekijken.


Touchscreenzuilen

Verspreid door het museum staan diverse touchscreenzuilen. Deze zuilen zijn populair bij bezoekers, omdat ze zelf kunnen kiezen welke onderwerpen ze willen verkennen. De content op deze zuilen is veelzijdig: teksten, video’s, afbeeldingen en zelfs audiofragmenten kunnen worden getoond/afgespeeld. Met ExpoControl is het mogelijk om de interface van de touchscreens geheel naar wens vorm te geven.


Virtuele tour voor rolstoelgebruikers

Vanwege de vele trappetjes is het museum niet overal toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken. Om toch een volledige museumervaring te bieden, is er op de begane grond een virtuele tour beschikbaar. Deze tour wordt weergegeven op een groot interactief scherm en de audio is te beluisteren met een koptelefoon. Zo kunnen ook rolstoelgebruikers het museum digitaal verkennen.


TV-schermen

In het museum zijn diverse TV-schermen geïnstalleerd waarop interessante video's worden getoond. Deze schermen zijn aangesloten op een Brightsign-mediaspeler, waardoor de video’s eenvoudig via ExpoControl beheerd kunnen worden.

bottom of page