top of page

STOPcontact

Een oplaadpunt met zonnecellen verwerkt in het fietspad, zeezoutaccu’s, een interactief informatiescherm en een bank voor fietsers in Blauwestad, gemeente Oldambt.

STOPcontact

Interactieve zuilen

Interactieve zuilen met zeezoutaccu’s & zonnepanalen

De provincie Groningen, wilde een innovatieve en duurzame oplossing om fietsen aantrekkelijker te maken. Samen met een aantal innovatieve bedrijven hebben we een oplaad- en informatiepunt ontwikkeld.


Toeristen, die genieten van de mooie fietswegen in Blauwestad, kunnen de accu’s van hun elektrische fiets en telefoon opladen aan het Redersplein via zeezoutaccu’s die op hun beurt worden geladen door zonnecellen die in het fietspad zijn verwerkt.


Hoe werken deze zuilen?

deFine heeft hiervoor twee zuilen ontworpen en gebouwd. Eén zuil wordt gebruikt voor een eigen ontworpen en gebouwde energie managementsysteem in combinatie met het interactieve dashboard voor systeem informatie en instellingen. De andere vrijwel identieke zuil wordt gebruikt voor de zeezoutaccu’s van Dr. Ten. Deze worden opgeladen met behulp van de SolaRoad zonnecellen van de projectcombinatie TNO, Strukton, Dynniq en Prov. Nrd. Holland.

De energie wordt dus ter plaatse opgewekt en opgeslagen waardoor dit STOPcontact ook niet is verbonden met het elektriciteitsnet. Het opereert geheel autonoom en is draadloos verbonden met het internet. deFine kan het geheel op afstand beheren en controleren.

bottom of page