top of page

Universiteitsmuseum Groningen ‘Fallus’

Het Universiteitsmuseum bevindt zich in het hart van Groningen en beheert de collectie van de Rijksuniversiteit Groningen. Recentelijk is er een nieuwe tentoonstelling geopend over het onderwerp Fallus. DeFine heeft deze expositie softwarematig ingericht met behulp van de beheersoftware ExpoControl en heeft ook de benodigde hardware geïnstalleerd.

Universiteitsmuseum Groningen ‘Fallus’

De tentoonstelling over de Fallus heeft een wetenschappelijke benadering. Het omvat interviews met experts, een grote verscheidenheid aan objecten, een boeiende projectie en een enquête die beschikbaar is op een touchscreenzuil.


Interviews op touchscreens met audio-handheld

In de expositie kun je interessante interviews bekijken van experts. Er hangen verschillende touchscreens in de ruimte waar de interviews op kunnen worden bekeken. Op het touchscreen kan de bezoeker kiezen of de video bekeken wordt met Nederlands- of Engelstalige ondertiteling. De content op het touchscreen wordt beheerd met behulp van de beheersoftware ExpoControl. De video's zijn beschikbaar in de bibliotheek en de interface op het touchscreen wordt gecreëerd met de StoryGrid-module.


Touchscreens zuil met enquête

In de tentoonstelling is er een touchscreenzuil beschikbaar waar bezoekers een enquête kunnen invullen. De enquête bevat vragen over gender, geaardheid en andere voorkeuren. Deze enquête is gemaakt met behulp van de Pol-module in ExpoControl. Hier kunnen verschillende soorten vragen worden toegevoegd zoals multiple choice, open vragen en beoordelingsschalen. De antwoorden worden verzameld en geanalyseerd met behulp van de statistieken-module..


Sfeerprojectie

In de expositieruimte wordt gebruik gemaakt van een beamer om een boeiende projectie op de wand te tonen. Hoewel de projectie zelf niet interactief is, draagt het wel bij aan de totale beleving van de expositie. Het vormt een decoratief element dat de thematiek van de tentoonstelling versterkt.


De geprojecteerde film, wordt beheerd met behulp van ExpoControl. Deze geavanceerde beheersoftware stelt de museummedewerkers in staat om zelf instellingen te wijzigen. De film kan bijvoorbeeld in een ‘loop’ afspeelt worden of er kunnen overgangen meegegeven worden tussen verschillende beelden. ExpoControlbiedt een intuïtieve interface waarmee de medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de filmbibliotheek en snel de gewenste film kunnen selecteren.

Dankzij deze geavanceerde beheermogelijkheden kunnen ze de projectie moeiteloos afstemmen op de overige aspecten van de tentoonstelling, waardoor een naadloze en samenhangende bezoekerservaring wordt gecreëerd.ExpoControl beheersoftware

ExpoControl, de slimme en uitgebreide beheertool voor musea, vormt een waardevolle toevoeging aan het Universiteitsmuseum in Groningen. Voorheen werden veel taken handmatig uitgevoerd, zoals het in- en uitschakelen van alle apparaten, maar dankzij ExpoControl is dit nu geautomatiseerd. Hierdoor kan het museum efficiënter werken. Bovendien heb je met ExpoControl de volledige controle over je expositie. Het museum kan zelf teksten, foto's en video's aanpassen, zonder tussenkomst van programmeurs. Dit biedt een grote mate van flexibiliteit en maakt het mogelijk om de tentoonstelling snel en gemakkelijk aan te passen aan veranderende behoeften en nieuwe inzichten.


  • Werken met accounts en rechten - In ExpoControl kunnen verschillende accounts worden aangemaakt, met aanpasbare rechten voor elke gebruiker. Dit biedt de mogelijkheid om de toegang en het beheer van de software op een flexibele en gecontroleerde manier te regelen. Verschillende teamleden kunnen specifieke rechten en rollen krijgen, afhankelijk van hun taken en verantwoordelijkheden.

  • Planning & automatiseren aan- en uitschakeltijden - ExpoControl stuurt de hardware in het museum aan. De agenda-module stelt het museum in staat om automatisch de aan- en uitschakeling van alle apparatuur te plannen. Dit zorgt voor efficiënt energiegebruik en minimaliseert handmatige bediening. Afwijkende openingstijden, bijvoorbeeld in vakanties of op feestdagen, kunnen van tevoren ingepland worden.

  • Content beheer De content van de tentoonstelling wordt eveneens beheerd in ExpoControl. Het platform biedt een uitgebreide museumbrede bibliotheek waarin verschillende mediabestanden kunnen worden opgeslagen en georganiseerd. Het systeem ondersteunt ook samenwerking, waardoor teamleden gemakkelijk kunnen samenwerken aan het beheren en bijwerken van de inhoud.

  • Interfaces maken op touchcsreens - Voor de touchscreens biedt ExpoControl de StoryGrid-module. Hiermee kunnen gebruikers zelf interfaces maken voor de touchscreens. Met behulp van intuïtieve tools en sjablonen kunnen ze interactieve en aantrekkelijke gebruikersinterfaces ontwerpen, die naadloos integreren met de content van de tentoonstelling.

bottom of page