top of page

Unzipped Groninger Museum

Wat een legendarische band: The Rolling Stones. Ze maken al sinds 1962 muziek met hits zoals Sympathy for the Devil, Angie en Paint It Black. Geen wonder dat er een reizende tentoonstelling over de band is gemaakt met meer dan 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band en natuurlijk veel videomateriaal. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië is de expositie over The Rolling Stones in het Groninger Museum te zien

Unzipped Groninger Museum

The Rolling Stones – Unzipped is een reizende tentoonstelling over de iconische band The Rolling Stones. De eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. De tentoonstelling is al in Londen, de Verenigde Staten en Azië geweest.

Er zijn instrumenten, stage designs, zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen te zien en te ervaren.

Naast ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band zijn er veel interactieve opstellingen.


deFine heeft in opdracht van Electrosonic meegewerkt aan deze expositie samen met Lichtpunt en Bob van der Klaauw. Wij hebben de inbedrijfstelling van de apparatuur gedaan. Wij hebben de afstelling van de hardware en content gedaan. Zo is er in de expo een 3D sculptuur van de tong uit het logo van de Stones. Wij hebben de videomapping gedaan op deze tong. Ook hebben we video walls afgesteld en voorzien van de juiste content.

bottom of page