top of page

Videowall

Een videowall is een collectie schermen die naadloos aan elkaar zijn gemonteerd die samen één beeld laten zien. Door de schermen als één groot scherm te gebruiken, kan een indrukwekkende en opvallende visuele ervaring worden gecreëerd. Videowalls zijn een bijzondere beleving in een museum of andere openbare ruimte. De schermen kunnen verschillende groottes hebben of juist allemaal binnen één grid vallen. Het beeld op een videowall kan ook interactief worden gemaakt, waardoor de bezoeker erop kan reageren.

Ik wil graag vrijblijvend advies

Misschien weet je nog niet welke samenstelling het meest geschikt is voor jullie situatie. Wij geven je graag vrijblijvend advies over welke techniek bij jullie past

Samen te stellen naar jullie wensen

Aantal schermen

Extra opties

Software
Combineer deze hardware ExpoControl 

Videowall bij FloriWorld

Een 5 meter brede videowall bestaande uit 16 schermen. Om deze blikvanger kun je niet heen!

 

Bij de videowall staan vier zuilen met touchscreens, RFID-readers en individuele audio. In deze zuilen vind je een video bibliotheek met allemaal interessante video’s over bloemen! De techniek achter het groeien van bloemen, de bloemenveiling & logistiek en nog veel meer!

De videowall laat sfeerbeelden zien over bloemen. Soms worden alle schermen als één beeld gebruikt en soms zie je op elk scherm individuele content.

Kies zelf het formaat van het scherm

Het formaat van de videowals is zelf te kiezen. Wat past het beste bij jullie toepassing en budget?

Collage of Grid?

De monitoren zijn als collage op de gangen of in een grid

Maak de videowall interactief

Je kunt de videowall interactief maken door hem te combineren met knoppen, een touchscreen of RFID-reader.

Kwalitatieve schermen

Kies je een collage of grid?

Videowall in musea

Hoe groot is een videowall?

Een videowall is beschikbaar in diverse formaten, afhankelijk van de gewenste sfeer die je wilt creëren. Meerdere schermen worden samengevoegd tot één wand, waarbij je kunt kiezen voor een nette en bijna naadloze uitstraling of een creatieve collage van beeldschermen. De inhoud op de schermen kan gezamenlijk één groot beeld vormen, of elk scherm kan individueel eigen content weergeven. Een afwisseling van beide kan een leuk effect geven.

 

Hoe kunnen we een videowall inzetten in een expositie?

Een museum kan een videowall op verschillende manieren inzetten in een expositie. Je kunt bijvoorbeeld een filmtonen over de tentoongestelde objecten of interview met kunstenaar. Een videowall kan gebruikt worden voor de sfeer in een ruimte. Bijvoorbeeld door het tonen van beelden die passen bij het thema van de expositie. Een videowall kan worden gebruikt om bezoekers achtergrondinformatie te geven over de tentoongestelde objecten. 

Een videowall kan ook worden gebruikt om interactie met bezoekers te creëren. Bijvoorbeeld door het tonen van een quiz of spel gecombineerd met knoppen waarbij bezoekers kunnen meedoen.
 

Kortom, een videowall kan een waardevolle aanvulling zijn op een expositie en op verschillende manieren worden ingezet om de beleving van bezoekers te verrijken.

 

Rolling Stones-25.jpg

Welke content heb ik nodig voor een videowall?

Welke content er nodig is voor een videowall is afhankelijk van het doel van de videowall. Gaat het om een tentoonstelling waarbij de videowall een toegevoegde waarde heeft om de bezoekers te informeren en te vermaken, dan kan het tonen van een film of een interactief spel een goede keuze zijn. Soms wordt een videowall ook alleen ingezet als achtergrondsfeer. Hier worden vaak video’s getoond. Een video van hoge kwaliteit of een spel met hoge resolutie is dus nodig als content voor de videowall.

 

Kan ik een videowall combineren met andere techniek?

Een videowall is zeer geschikt om te combineren met andere techniek zoals knoppen of een touchscreen. Wanneer je een film afspeelt heb je een startknop nodig of moetde bezoeker een selectie kunnen doen van de gewenste film. Wanneer er sprake is van een spel dan moet je het spen kunnen bedienen met knoppen of een touchcsreen.

Meer informatie?

 

Ontdek de mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op! Klik op de onderstaande link, laat je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact op nemen.

bottom of page