Search

3D-printen, wat kun je er eigenlijk mee?

3D-printen, wij waren gelijk fan!

Toen de 3D-printers op de markt kwamen was deFine gelijk enthousiast. Een machine waarmee je alles kunt maken wat je maar wilt.

De 3D printer in actie


Wat is 3D-printen?

Voor degene die er minder bekend mee zijn: 3D printen is een techniek waarmee je digitaal een 3D object tekent, en deze uitprint. In de printer gaat geen inkt maar een 3D-filament, een grote rol met plastic draad.

Hier wordt een drone geprint


3D-print mayor Groningen

Een leuk weetje is dat onze eigen directeur Stefan zelfs 3D-print mayor is geweest van Groningen. Dit hield in dat hij bijeenkomsten organiseerde op het gebied van 3D-printers en een aanspreekpunt was voor de community.

2014 - 3D-print bijeenkomst Groningen


Wat kun je er eigenlijk mee?

Maar wat kun je nou eigenlijk in de praktijk met de 3D-printer. Wordt hij echt gebruikt of is het meer een leuke gadget? Wij bij deFine gebruiken hem zeker. En de leukste manier om dat te laten zien is in een aantal projecten!


Draaiend rad in NEMO Science Museum

Op deze toffe wand in het bekende NEMO Science Museum in Amsterdam hebben we een grote wand geplaatst met 3D-geprinte onderdelen. Op deze wand leren kinderen alles over het opwekken van wind- en waterenergie. Om duidelijk te maken hoe dit werkt zijn er 3D-geprinte radjes op de wand geplaatst die ronddraaien.


Sensorhouder in Kerkmuseum Garmerwolde

Soms heb je zoiets speciaals nodig dat nergens te krijgen is. Dit was het geval bij een project in Kerkmuseum Garmerwolde. Aan de wand hangen grote rode harten, en daaronder moest een sensor worden geplaatst in vorm van een stethoscoop. Deze sensor kunnen bezoekers op hun hart leggen zodat hun hartslag wordt gemeten. De stethoscoop is in 3D uitgetekend en geprint op de 3D printer.


Hier zie je een close-up van het geprinte onderdeel. Het is een stethoscoop met een sensor erin die bezoekers op hun hart kunnen leggen.


#3Dprinten #deFine

674 views0 comments

Recent Posts

See All