top of page

Audio-handset

De audio-handset, wij zijn fan! Met deze luisterpuck bied je bezoekers de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier naar audio te luisteren zonder de omgeving te storen.

Lees alles over dit product

Hoe werkt een audio-handset?

In een tentoonstelling wordt vaak gewerkt met audiofragmenten. De audio-handset is voor bezoekers een makkelijke manier om naar een audiofragment te luisteren. Het werkt heel intuïtief bij veel mensen. Niet iedereen wil steeds bordjes lezen en geluid biedt meer mogelijkheden. Ook brengt het meer beleving met zich mee als het verhaal door iemand wordt verteld. Ook kun je makkelijk met een aantal mensen naast elkaar naar audio luisteren zonder elkaar te storen.


Is er veel keuze in audio-handsets?

Er is zeker veel keuze bij de handsets. Wij werken met bekende merken maar wij 3D-printen ook zelf handsets. Zo kun je een eigen vorm of logo in een handset verwerken. Ook zijn alle kleuren dan mogelijk. Daarnaast zijn er verschillende opties voor de bezoeker om het fragment te starten. Dit kan met een sensor en zo zal het fragment vanzelf starten als de luisterpuck wordt opgepakt. Maar de bezoeker kan bijvoorbeeld ook op een knop drukken met de eigen taal om een fragment te starten of bediening via een touchscreen.


Deze techniek staat ook bekend onder luisterhoorn, handset, mono-speaker, luisterluck, 

bottom of page