top of page

3D printen

Met 3D-printen worden objecten gemaakt die niet standaard zijn. Deze onderdelen zijn niet te krijgen omdat de oplage van dit soort specialistische componenten te klein is of omdat het maatwerk is. 3D-printers bieden daarbij de uitkomst. Met behulp van 3D-tekenprogramma’s wordt het onderdeel uitgetekend en vervolgens gemaakt in een van de 3D-printers.

Lees alles over dit product

Je kunt wel zeggen dat we bij deFine gek zijn op 3D printers. Wij maken graag dingen die niet bestaan om zo een unieke beleving te creëren in tentoonstellingen. De 3D-printer is de perfecte tool om alles te maken wat je maar wilt.


Resin printers

We hebben resin-printers. Dit zijn printers die werken met een lichtgevoelige vloeistof. Laagje voor laagje wordt het 3D-object gefixeerd uit het resin-bad omhooggetrokken.


In onze werkplaats hebben we deze resin-printers:

2x ANYCUBIC - Photon Mono X

1x Anycubic Wash & Cure Plus Machine


Filament printers

Een filament printer werkt als een soort lijmpistool. Er gaat een plastic draad in de verwarmde kop en een zeer dun laagje plastic wordt op de baseplate geprint. Laagje voor laagje wordt zo een object opgebouwd.


Er zijn verschillende materialen die geprint kunnen worden. De meest voorkomende zijn PLA (biologisch), ABS (sterk), TPU (flexibel), Nylon (slijtvast) en PET (gerecycled). Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en toepassingen.


In onze werkplaats hebben we deze filament-printers:

3x Ender 3

1x Ender cr10

bottom of page