Projectoren

Met projectoren kun je echt een wauw effect creëren. Meterslange projecties door het gebruik van meerder projectoren die samenwerken. Je kunt beamen op de wanden en vloer maar ook op objecten door middel van videomapping.

Lees alles over dit product

Waar moet je op letten bij de keuze voor een beamer?

De hoeveelheid licht in de ruimte zegt veel over welke projector je moet gebruiken. Hoe meer ‘lichtvervuiling’ er is, hoe sterker de beamer moet zijn. Ook kijken we altijd naar de montagemogelijkheden in een ruimte. Vaak worden beamers aan het plafond of aan de wand gemonteerd, maar wanner dit niet mogelijk is moet je gaan kijken naar andere oplossingen. Met bijvoorbeeld short throw-projectoren is het mogelijk grote projecttievlakken te maken met een korte projectieafstand. Dit biedt weer vele extra mogelijkheden.


Projectieberekening

Wij maken altijd een projectieberekening. We meten de te projecteren offertvlaktes en bekijken de montage mogelijkheden. Dit alles zetten we in een plattegrond en berekenen we de mogelijkheden in beamers en lenzen.  Vooral wanneer verschillende beamers één beeld moeten maken is een goede berekening en kalibratie bij montage heel belangrijk.


Videomapping

Videomapping is een techniek waarmee je een projectie op een 3D object kan maken. Een mooi voorbeeld hiervan is een project in het Groninger Museum. Van het bekende logo van The Rolling Stones is een 3D sculptuur gemaakt. Op dit sculptuur wordt een video gemapped.