top of page

Informatiezuilen

Informatiezuilen worden veel gebuikt in tentoonstellingen. Ze bieden de mogelijkheid voor de bezoeker om zicht te verdiepen in het onderwerp op hun eigen manier. Met de keuze voor je eigen taal, speciale content voor kinderen, spelletjes en aantrekkelijke foto’s en video’s.

Lees alles over dit product

Wat is er allemaal mogelijk met een informatiezuil?

Informatiezuilen bieden de bezoekers de mogelijkheid om op eigen tempo en wijze zich te verdiepen in een onderwerp. Ze zijn voorzien van een touchscreen of een monitor. Ze hebben de mogelijkheid audio af te spelen via een ingebouwde speaker of via een audio-handset. De bediening kan via het touchscreen, knoppen of met een RFID tag.


Kunnen de teksten in een informatiezuil in verschillende talen?

Het kan zijn dat een museum bezoekers krijgt die verschillende talen spreken. Een informatiezuil is uiterst geschikt om informatie in verschillende talen aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door de bezoeker een keuze te laten maken op een touchscreen. Ook zien we steeds meer dat een bezoeker een RFID-tag krijgt en eenmalig zijn taalvoorkeur aangeeft. Door de hele tentoonstelling kan een bezoeker dan de tag bij de informatiezuilen en andere technische opstellingen houden en wordt de content automatisch aangeboden in de juiste taal.


Kan een informatiezuil verschillende doelgroepen aanspreken?

Er komen vaak veel verschillende doelgroepen af op een tentoonstelling. Bijvoorbeeld een gezin met kinderen. Kinderen vinden het misschien leuker om een spel te doen of een kort filmpje te kijken. Ouders, opa en oma’s of kenners vinden het vaak leuk om zich iets meer te verdiepen in een onderwerp. De een leest het liefst, de ander kijkt het liefst een film. In een informatiezuil kun je de informatie aanbieden op verschillende manieren. Ook leuk dat de bezoeker die voor de 2e keer langskomt zich nog meer kan verdiepen in een onderwerp.

bottom of page