Artboard%201%20copy%2018-100_edited.jpg

Mediaspeler

Een mediaspeler lijkt een simpel apparaat maar is het hart van een multimedia-show. De mediaspeler is het apparaat dat bijvoorbeeld de video afspeelt maar heeft nog veel meer taken. De mediaspelers van deFine hebben uitgebreide netwerkfunctionaliteiten en zijn daardoor echte alleskunners.

Lees alles over deze techniek

Waar moet je op letten bij een mediaplayer?

De mediaspeler vorm het hart van iedere interactieve opstelling. Het is het centrale punt waar video, audio en interactie samenkomen en worden verwerkt tot een interactieve presentatie. Belangrijk dus om je mediaspeler te kiezen die past bij de eisen en wensen. De belangrijkste keuze bij een mediaspeler is of hij stand-alone is of samenwerkt met andere mediaspelers en een cloudoplossing. Wanneer er alleen een tamelijk simpele actie hoeft te worden dan voldoet een kleinere mediaspeler die stand-alone werkt. Maar wanneer een zware bestanden en applicaties op komen te staan dan is er meer opslag nodig en een zwaardere processor. DeFine heeft ervaring met vele soorten mediaspeler waaronder BrightSigns en Dataton WatchOut maar we ontwikkelen ook onze eigen spelers. Hiervoor hebben we gekozen omdat bestaande mediaspelers soms niet voldoen in functies, te groot zijn of te duur zijn voor de toepassing. Hier volgen we twee strategieën die we veelvuldig toepassen in projecten.


Software speler

De deFine software speler is een Windows 10 UWP applicatie die draait op elke Windows computer. Deze software wordt al jaren toepast en kent vele functies die nodig zijn bij het bouwen van een interactieve opstelling.

- Afspelen van video, audio en foto's in een continue loop (naadloos van frame naar frame)

- Afspelen van video, audio en foto's op commando (met knoppen/sensoren of via het netwerk)

- Afspelen van webpagina's

- Inlezen van commando's via TCP/IP UDP en serieel

- Uitsturen van commando's via TCP/IP UDP en serieel

- Afstellen van projectievlakken en object mapping in de projectie

- Keuze voor gebruik lokaal, lokale server of via de cloud

- Opstarten en afsluiten op commando (via lokale server of via cloud)

- Gesynchroniseerd starten en afspelen met andere mediaspelers


De software draait op kleine instapcomputers voor gebruik met een enkel scherm of op zware computers met meerdere video uitgangen voor gebruik in multi-projectie of videowall-oplossingen. DeFine maakt gebruik van Shuttle computers als platform voor de software. Hiervoor hebben wij Windows installaties klaar staan die elk half jaar worden bijgewerkt met de Windows 10 update rondes.


Hardware speler

Soms past een mediaspeler niet in het object waar we hem graag willen inbouwen. Zo ontwikkelde voor verschillende projecten mediaspelers in oude telefoons. Om dit passend te maken ontwikkelde we een mini mediaspeler die goed samenwerkt met servers om hun mediabestanden te laden. Deze mediaspeler is te voeden via Power-over-Ethernet (POE) en speelt hoge kwaliteit audio af op commando. Er zijn meerdere ingangen voor interactie met sensoren en zelfs een numeriek toetsenbord is ondersteund om input te geven. Deze mediaspeler wordt ook gebruikt waar voor audiokanalen nodig zijn in een soundscape of waar veel luisterhoorns hangen. Deze kosten effectieve oplossing voorkomt aanschaf van dure BrighSign mediaspelers bijvoorbeeld.


Wij geven graag advies over welke mediaspelers bij jouw situatie past en kunnen zo nodig aanpassingen doen aan onze eigen producten. Op deze manier weten we altijd een passen oplossing te vinden.

Deze techniek is gebruikt in:

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. Ons hart gaat sneller kloppen als we iets unieks en vernieuwend kunnen maken. Geen idee is ons te gek. We hebben zeer veel technische kennis en ervaring in de IT-branche. Zowel op hardware- als softwaregebied. Juist de combinatie tussen de twee maakt ons sterk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2021