Artboard%201%20copy%2018-100_edited.jpg

Luidsprekers

Geluid is zeer belangrijk in een expositie. De keuze van het juiste nummer is voor de sfeer die je wilt neerzetten kan een grote zoektocht zijn. Maar ook de keuze van de juiste speakers is essentieel. En wat nog wel eens vergeten wordt is de aansturing van de audio.

Lees alles over deze techniek

Waar moet ik op letten bij de keuze in luidsprekers in een tentoonstelling?

Bij het maken van de keuze van de juiste luidsprekers moet je met een aantal dingen rekening houden. Waarvoor wil je luidspreker gebruiken in de tentoonstelling? Heb je een stem die iets verteld over een object, speel je een film af in een bioscoop opstelling of wil je achtergrondmuziek? Mogen de luidsprekers zichtbaar zijn of wil je ze liever onzichtbaar verwerkt hebben in het decor. Daarnaast heb je nog veel keuze in merken. Bij deFine hebben we veel ervaring met verschillende soorten en merken luidsprekers Naast veel inbouw luidsprekers in bijvoorbeeld informatiezuilen of wanden werken we veel met pasieve en actieve opbouw luidspreker voor geluid in ruimtes. Eventueel is ondersteuning van subwoofers gewenst. Niet alleen voor muziek maar ook voor special effects kunnen luidsprekers bijdragen aan de ervaring van een bezoeker. We geven er graag advies over. Ook hebben we testopstellingen staan zodat je kunt komen luisteren.


Waar moet ik op letten bij de aansturing van audio?

De keuze in luidsprekers bepaalt de sfeer in een ruimte maar de keuze in aansturing bepaalt het gemak in gebruik. Een paar vragen om jezelf te stellen: Moet de audio automatisch aan en uit gaan gedurende de openingstijden. Wil ik dat de audio aangaat op een sensor? Wil ik verschillende programmeringen? Wil ik keuze in verschillende talen? Moet de audio makkelijk te bedienen zijn in een ruimte? De aansturing van audio is vaak afgestemd op de mediaspeler en de rest van het interactieve systeem. De totale oplossing vergt wat denkwerk maar geeft dan gebruiksvriendelijk resultaat. Zowel voor de bezoekers als voor de beheerders van een tentoonstelling. We geven je graag advies welke aansturing het beste bij jouw situatie past.

Deze techniek is gebruikt in:

We stellen ons graag even voor:

Wij zijn deFine, een bedrijf in interactieve techniek. Ons hart gaat sneller kloppen als we iets unieks en vernieuwend kunnen maken. Geen idee is ons te gek. We hebben zeer veel technische kennis en ervaring in de IT-branche. Zowel op hardware- als softwaregebied. Juist de combinatie tussen de twee maakt ons sterk. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

deFine Interactieve techniek

Neutronstraat 7-2

9743 AM Groningen

Nederland

050-707 4919

www.define-it.nl

info@define-it.nl

© deFine 2021